Vi tar oss an lite Coppa Italia från Italien igen och denna gång är fokuset på Zemans Cagliari hemma mot Modena som huserar i divisionen under. När jag såg oddset på detta kunde jag knappt tro mina ögon och när jag även såg vilken trupp Zeman tagit ut till denna match så var det bara att trycka in degen. Men på vilket spel?

  • Cagliari – Modena
  • Spel: Cagliari Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.79 @ Betsafe
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Cagliari har jag berättat så många gånger om nu att det blir samma text på dom varje gång. Det är ju dock av en anledning såklart. Nu ska man möta ett lag från Serie B, alltså divisionen under Serie A. Och man gör det på hemmaplan. Och tränaren Zdenek Zeman verkar inte spara på krutet här utan han har tagit ut en väldigt stark trupp till denna match och anfallarna är alla med som borde vara med, förutom skadade Marco Sau. Men i anfallet så har vi Victor Ibarbo, Diego Farias, Andrea Cossu, Samuele Longo och Caio Rangel. Där dom 3 förstnämnda spelade senast mot Fiorentina där man visserligen förlorade med 0-4, men siffrorna speglade ju inte hela sanningen. Cagliari hade absolut chanser till att göra 1-2 mål men hade inte turen med sig vilket Fiorentina hade (i kombo med skicklighet såklart). Nu får minst 2 av dessa, med all säkerhet, starta när man tar sig an ett lag från Serie B och när man gjort 20 mål som endast de på övre halvan gjort i Serie A så borde man ju göra 2 mål hemma mot ett lag från divisionen under, det är nästan för mig givet. Sen om det räcker till en vinst är en annan fråga för defensiven är som vanligt inte det bästa och till och med lag från Serie B skulle kunna göra 1-2 mål på Cagliari borta, så dålig är den. Men när man tagit ut en trupp till denna cupmatch som består av 15-16 spelare som normalt kämpar om en plats i startelvan så kan jag inte annat än tro att man gör 2 mål här på hemmaplan. Zdenek Zeman gillar att satsa på cupen också och tycker den är viktig vilket han visar i och med uttagningen av truppen. I ligan denna säsong har man gjort 20 mål på 13 matcher vilket är bra för att vara ett lag på den nedre delen av tabellen. Dom gjorde ju dessutom 3 mål, för bara 2 matcher sen, borta mot Napoli. Så ni hör ju kapaciteten dom besitter offensivt.

cagliari_200x200          modena_200x200

Modena är ett lag som på de första 10 matcherna i Serie B släppte in 7 mål bara, men som nu på de senaste 5 släppt in 5 mål. Så man hackar väl kanske lite i försvarsspelet just nu även om man kommer från 2 raka segrar som man vunnit med 2-0 hemma och 1-4 borta. Så det är väl inget fel på självförtroende direkt men nu stöter man ju på patrull på en helt ny nivå och vette fan om dom klarar av det alltså. Cagliari skulle med rätt dag kunna göra mål mot många storlag i Europa, med rätt dag. Och får Modena utstå ett Cagliari med rätt dag då kan detta sluta väldigt väldigt illa. Det gäller att gå tillbaka till det där stabila försvarsspelet man hade i början av säsongen. Men släpper dom in ett tidigt mål så får dom det tufft. Kan man släppa in 2 mål borta mot bottenlaget Varese, i Serie B och mot hemma mot Avellino så tycker man ju att ett offensivt skickligt Cagliari ska göra minst 2 mål här.

Fokuset för min del i denna rek ligger dock mest på att Cagliari tagit ut en riktigt bra trupp och man ska möta ett lag från Serie B, på hemmaplan dessutom. Och det kvittar nästan vilket lag i Serie B man möter för jag tror man hade gjort 2 mål oavsett motstånd. Nu är ju bollen alltid rund som ju alla vet men händer det inga onormala ting här så ser jag framför mig ett Cagliari som vill spela ut och som vill ta sig vidare och få självförtroende inför helgens hemmamatch mot Chievo där man har toppchans att ta 3 poäng i och då är självförtroendet en viktig del i det hela.


Sammanfattningsvis så är det så att Cagliari så pass bra, när man har en bra dag, att man kan göra mål på många storlag i Europa. Zeman har tagit ut en riktigt bra trupp och samtliga anfallare är de som konkurrerar om en plats i Serie A. Modena verkar ha tappat lite i försvarsspelet de sista 5 matcherna gentemot de första 10. Cagliari förtjänar fler mål än de 20 man gjort i ligan än så länge, endast oturen har hindrat dom från fler. Medan de flesta bolagen erbjuder ett odds runt 1.65 så går Betsson och Betsafe ut med odds på 1.78 respektive 1.79 på samma spel. För mig fanns det inga tveksamheter alls utan jag går in tungt med 8 enheter här och känner mig väldigt trygg. Jobba!!

/ L’orso