Då beger vi oss till Sardinien i Italien där Zemans Cagliari tar emot Inzaghis Milan, en offensiv Zeman och en fd målspruta i Inzaghi. Jag tror vi kommer få se en väldigt underhållande och sprudlande anfallsfotboll i denna match. Rekommenderar er att kolla!

  • Match: Cagliari – Milan
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1,73 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Spelstopp: 20:45

Cagliari har börjat denna säsong upp och ner, när det väl är upp slår man lag som Inter borta med 1-4, visserligen lite hjälp då Nagatomo i Inter tog 2 gula på mindre än 5 min. och man vinner, som nu senast, med 0-4 borta mot Empoli. Men man när man varit nere så har man förlorat hemma mot Atalanta med 1-2 och hemma mot Torino med 1-2, två lags om inte haft den bästa starten på säsongen.

Och det är såhär det är att spela under en tränare som Zdenek Zeman, som man förövrigt gillar på något sätt. Men en sak är ju säker och det är att det blir ju allt som oftast mycket mål under Zemans ledning. Målsnittet i Cagliaris matcher än så länge ligger på 3 mål per match. man har gjort 13 mål och släppt in 11 på 8 matcher. Kollar vi på de 8 matcher som Cagliari spelat så har 5 av dom gått över linan som jag rekar ikväll.

Det finns ju en spelare som Zeman haft tidigare när han tränade Foggia och det är Marco Sau och väl i Foggia säsongen 10/11, som ligger ett par snäpp ner i seriesystemet, öste han in mål. Ifjol hade han dock det lite knackigt. Men denna säsong har börjat väldigt lovande då han gjort 4 mål redan och Zeman har mig veterligen en stor förtjänst till det, såklart. En annan spelare som verkar ha vuxit rejält och gör mål som aldrig förr är ju vår egen svenska spelare, Albin Ekdal. 4 baljor har han gjort och mer lär komma, var så säkra. Och man bör ju inte glömma Victor Ibarbo som spelade VM för sitt Colombia nu i somras och är en väldigt snabb och oförutsägbar spelare. Tycker han passar väldigt bra in i Zemans snabba offensiva spel.

Trolig elva (4-3-3):
Cragno
Balzano-Rossettini-Capuano-Avelar
Dessena-Crisetig-Ekdal
Ibarbo-Sau-Cossu

Inga avstängningar och endast Sebastian Eriksson skadad, vilket inte är något avbräck alls.

cagliari_200x200         milan_200x200

Milan har ny tränare denna säsong genom förre stormålskytten Pippo Inzaghi och man har börjat säsongen på ett ganska så positivt sätt, 15 poäng på 8 matcher får väl ses som klart godkänt med tanke på debaclet förra säsongen. Man har haft en bra offensiv där Keisuke Honda har gjort 6 mål (ligger 2a i skytteligan). Stephan El Shaarawy fått en nystart och bidragit mycket med sina löpningar och kreativitet. Man har även en Fernando Torres vilket i och för sig kanske inte imponerar på någon inklusive mig själv, han har dock hunnit göra 1 mål hör och häpnad. Man har tagit in Jeremy Menez från PSG, tidigare Roma, som gjort det bra såhär i början, men startar nog på bänken. men vilken kille att byta in liksom, blixtsnabb mot ett trött Cagliari försvar i slutet om det är nödvändigt. På bänken sitter även, den gamle men alltid lika underbara, Pazzini och nye Bonaventura från Atalanta som har hunnit med att göra 1 mål.

Faktum är att man har gjort flest mål i hela Serie A efter omgång 8, hela 17 stycken. Man har släppt in lika mycket som Cagliari och det är bara 6 lag som släppt in fler mål. Målsnittet i Milans matcher ligger på ca 3,5 mål per match. Och det är på bortaplan man gjort de flesta målen, närmare bestämt 11 av de 17 målen.

Milan har historiskt sett väldigt lätt mot just Cagliari, man förlorade senast mot Cagliari hösten 1998(!), sen dess har man spelat 23 matcher och vunnit 18 av dom. det brukar även bli en del mål när dessa lag möts och då har Zeman inte varit tränare för något av lagen så lägger man till den aspekten också så ser det ju väldigt lovande ut, tycker ni inte? Sedan så kanske Milan väljer att rotera lite då man har en spännande kvällsmatch mot Palermo på söndag, inte för att denna är oviktig på något sätt. Men ifall så blir fallet så bjuder man ju in Cagliari lite mer i matchen om man ställer spelare med en aning sämre kvalité på planen.

Trolig elva (4-3-3):
Abbiati
Abate-Alex-Zapata-De Sciglio
Bonaventura-De Jong-Muntari
Honda-Torres-El Shaarawy

Inga avstängningar och bara Montolivo skadad som inte spelat på hela säsongen. Men om denna elva stämmer så tycker jag att man väljer en sämre målvakt från start, jag tycker att Diego Lopez är en bättre målvakt än Christian Abbiati.


En sammanfattning på det hela är att statistiken säger målrikt, tränarnas filosofi säger målrikt och historien säger målrikt. Båda lagen har sin starkaste del i offensiven samt sin svagaste del i defensiven, tycker jag. Ska vi säga 1-3?
Spelet för i afton är alltså Över 2.5 Mål. Bara tuta och kör nu!

/L’orso