Full omgång i Serie A denna påskafton men jag har hittat ett två denna dag i Italien som jag väljer att reka och vi hittar båda spelen i en och samma match nämligen Cagliari-Lazio. Vi har ett hemmalag som har en risig form och är hela 5 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket. Dom lär därför inte lägga sig på försvar. Lazio har för dagen en galet bra form och man ligger 3a i tabellen 1 poäng efter Roma, som man gärna vill gå förbi. Så dom går för seger dom också. Vad spelas då?

  • Cagliari – Lazio
  • Spel 1: Lazio över 1.5 Mål
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spel 2: Cagliari Över 4.5 Hörnor
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari har som bekant tagit tillbaka mister Zdenek Zeman efter att förre tränaren Zola inte fått med sig några bra resultat. Det har väl inte börjat på bästa sätt för nygamle tränaren Zeman heller där man spelade 1-1 hemma mot Empoli och sedan förlust med 3-1 borta mot Milan. Det ska dock sägas att hemmamatchen mot Empoli förtjänade man 3 poäng och borde dödat matchen redan i första halvlek, och man åkte på en kvittering i absolut sista sekund. Det är väl ändå typiskt för ett lag i motgång.

Till dagens match så får man klara sig utan ordinarie mittback Luca Ceppitelli, som är avstängd, och det är ju knappast positivt när man möter ett formstarkt Lazio. I övrigt så saknas endast Godfred Donsah på mittfältet, även det ett avbräck defensivt. Offensivt har man inga borta eller avstängda. Och jag tror väl med tanke på att man är i stort behov av 3 poäng att man knappast kommer ställa ut bussen, det är inte heller Zemans sätt att spela, eller ens kan det. Nä jag tror vi kommer få se ett Cagliari som vill anfalla och man brukar skapa en hel del hörnor på hemmaplan. Matchbilden kan även bli som så att Lazio tar ledningen hyfsat tidigt och att hemmalaget då måste ösa på framåt, vilket gynna båda spelen. Såklart drömscenario, men även ett troligt scenario kan jag tycka.

Man har ett snitt på över 6 hörnor på samtliga hemmamatcher denna säsong vilket är bra. Med tanke på förutsättningarna tror jag vi åtminstone kan få se 5 hörnor denna dag och det till ett jättefint odds.

cagliari_200x200    lazio_200x200

Lazio har för dagen knallform med hela 6 raka vinster och man spelar just nu bäst fotboll i hela Serie A vill jag säga. Det är väl framförallt på hemmaplan som offensiven är som bäst, men det är ju inte så att man saknar chanser på bortaplan heller. Är väl bara så att man tagit det lite mer lugnt när man väl haft ledningen. Men ändå har man gjort 2 mål eller fler i 8 av lagets 14 bortamatcher.

Laget har nästintill samtliga tillgängliga även de reservspelare som varit skadade verkar vara tillbaka även om det i sig inte påverkar startelvan. Men Stefan Radu skadades nu i veckan och missar dagens match och det betyder att vänsterbacken blev betydligt sämre då Radu är en riktigt stabil back. Sedan så har jag inte alls blivit imponerad av mittbacken Mauricio, än i alla fall, så det är väl lite därför jag väljer att spela på att man gör minst 1 mål istället för den raka vinsten. För jag har en känsla av att att ett hungrigt och desperat Cagliari får in ett mål och då känns det mer spelvärt att köra på över 1.5 mål.

Och samma här att Lazio är ett så pass mycket bättre lag att man säkert kommer göra mål, troligen det första, och då kommer Cagliari satsa full fart framåt vilket i sin tur passar alla offensiva spelare i Lazio som kan gå på kontring där dom kan använda sin snabbhet, teknik och målfarlighet.


Cagliari är i stort behov av en vinst och lär spela ganska offensivt. Därför kommer man blotta sig bakåt vilket man i och för sig alltid gör under Zemans ledning. man har kvicka och bra offensiva spelare som säkert kommer skapa sina lägen. Lazio har ruskig form för dagen och jagar Roma på 2a plats. Den matchbild jag förväntar mig passar ett kontringsstarkt Lazio med sin snabba och tekniska offensiv och man lär straffa Cagliari minst 2 gånger. Saknar vänsterbacken vilket kan medföra att man kanske släpper till fler chanser än vanligt. Jag spelar Lazio Över 1.5 mål till oddset 1.72 och Cagliari Över 4.5 hörnor till oddset 2.20. Insatserna är lite över medel respektive lite under medel. Jobbbaaa!!

/ L’orso