Det är Söndag och det är Italiensk fotboll på menyn. Fokuset i Italien denna dag är på lunchmatchen mellan två röd-blåa lag, nämligen Cagliari-Genoa. Jag tror på en intensiv och rolig fotboll när två offensiva tränare möter varandra.

  • Cagliari – Genoa
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.83 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Som jag tidigare skrivit om Cagliari så tränas man alltså av Zdenek Zeman som bara älskar att anfalla med sina lag, det har han visat om och om igen. Den här säsongen var det Cagliari som får den erfarenheten av att bli tränade under Zeman. Det har minst sagt gått upp och ner, precis som förväntat. I matchen mot Milan näst senast så hade man flera bra möjligheter att knipa åt sig 3 poäng, men man hade en del otur, blev bara 1-1 då. Matchen innan dess krossade man Empoli borta med 0-4, inget snack. Senast förlorade man mot Lazio borta med 4-2 och även om man delvis var med i matchen så var det en man vid namn Miroslav Klose som ville annat, 2 mål och 1 assist så var matchen stängd. Eller ja nästan i alla fall. Cagliari reducerade, sedan fick man Victor Ibarbo utvisad (helt bisarrt förövrigt, borde varit max gult kort), och man gjorde även 3-2 för att sen släppa in ett mål i slutminuterna till 4-2 Lazio.

Ja Victor Ibarbo är såklart inte med efter utvisningen senast och det är såklart ett avbräck för spelet. Diego Farias kommer ersätta Ibarbo i anfallet. Även Lorenzo Crisetig, mittfältaren, är avstängd men där kliver Daniele Dessena in. Hyfsat jämbördiga spelare ändå. Tillbaka denna match är målfarlige vänsterbacken Danilo Avilar som var avstängd senast. Och det är såklart ett plus då han är frejdig i sin offensiv på vänsterkanten vilket även kan ge luckor bakåt. Han är giftig på frisparkar ska tilläggas.

Man lär vilja sätta tonen direkt i matchen vilket man bör göra också, man har ändå hemmaplan. Och detta är väl en match man ska vinna ifall man går på teorin att vinna hemma, kryssa borta. Speciellt vinna mot lag man fajtas med i tabellen och Genoa är väl ett sådant lag, i alla fall på förhand.

Trolig startelva (4-3-3):
Cragno
Balzano-Ceppitelli-Rossettini-Avilar
Dessena-Conti-Ekdal
Farias-Sau-Cossu

cagliari_200x200         genoa_200x200

Genoa är ett lag som tränas av en annan offensiv tränare i form av Gian Piero Gasperini som alltid envisas med att köra ett 3-4-3-system. Och förra vändan han var i Genoa var dom ett riktigt frejdigt lag och alltid roliga att se, nu verkar det vara lite mer försiktigt, kanske har han blivit mer försiktig i sitt tänk. Dock lär han stöta på patrull här och försvaret kommer ställas på prov flera gånger och frågan är ifall man lyckas hålla tillbaka Cagliari.

Och det ska man försöka göra utan ordinarie mittbacken Sebastien De Maio som är skadad i Genoa, avbräck avbräck. Vi stryker även backen/mittfältaren Tomas Rincon som även han är skadad. Han är en tuff spelare och kommer säkerligen saknas i närkampsspelet och på fasta situationer, vilket skulle behövas mot Cagliari. Får se hur pass mycket dessa herrar saknas helt enkelt.

Dock är det så att Genoa har monsterform för dagen med 4 vinster och 1 oavgjord på dom 5 senaste. Och då har dom bland annat besegrat Parma borta, Juventus hemma och nu senast Udinese borta med 2-4. Det var en riktigt stark seger, den mot Juventus också även om den var något turlig kan tyckas. Så man kommer ju till denna match med fullt av självförtroende och att man gör mål mot ett kraftigt offensivt Cagliari tror jag absolut att man gör. Och man kommer säkerligen släppa in minst 1 också, men vem av dom gör det 3e eller kanske 4e målet. Det är frågan det. Faktum är att Genoa spelat mycket bättre på bortaplan än hemmaplan och man har gjort hela 10 mål på 5 bortamatcher och släppt in 6, så bara ur den aspekten slutar denna match 1-2 och det utan att tänka på vad Cagliari kan göra haha. Genoa ligger även 9 poäng före Cagliari så tro inte att man kommer hit för att ta 1 poäng.

Trolig startelva (3-4-3):
Perin
Roncaglia-Burdisso-Marchese
Edenilson-Sturaro-Bertolacci-Antonelli
Iago-Matri-Perotti


Sammanfattar jag lite här så tycker jag att med tanke på att båda tränarna förespråkar en offensiv fotboll kommer vi få en öppen match. Cagliari lär sätta fart från första minut och Genoa kommer absolut inte vara rädda för att anfalla själva då dom är i monsterform. Zeman som tränare brukar innebära fler målglada matcher än målsnåla. Oddset på Ö2.5 Mål trodde jag skulle vara någonstans mellan 1.60-1.80, nu får vi 1.83 av generösa Betsafe. Jag går in med lite över medel som insats och hoppas det pangar hej vilt på lunchen.

/ L’orso