Vi tar oss till Sardinien i Serie A där Cagliari tar emot Fiorentina där Cagliari kommer från en stark insats i Neapel senast och Fiorentina kommer från en stark insats i Verona senast. Här drabbar dom samman och jag tror vi kommer få se en underhållande match här.

  • Cagliari – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 Mål + Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cagliari har jag berättat om 2 gånger tidigare och båda gångerna lirade jag över 2.5 mål. Tyvärr slutade dessa matcher bara 1-1 när dom borde slutade med betydligt fler mål, men sån är fotbollen. Men jag tänker fan inte ge mig utan jag går på för mycket mål även här då jag ser alla möjligheter att dom återigen ska gå över 2.5 mål i en match. Nu möter man Fiorentina som har en del vassa spelare, men framförallt så är man ju vassa själva. Vi har en Victor Ibarbo som alltid är farlig när han är på språng och gjorde mål senast mot Napoli borta där man spelade 3-3 i en sprakande tillställning. Men en spelare som var ännu bättre i den matchen och som säkerligen gjorde sin bästa match för säsongen var Diego Farias som hotade jämt och ständigt och slog till med 2 fina mål. Han är den som ersätter skadade Marco Sau för tillfället och gör det med bravur.

På de senaste 5 matcherna har man 3 stycken matcher som gått över 2.5 mål och de andra 2 matcherna var dom jag berättade om som slutade 1-1, men som ju borde varit fler mål i. Man missade bland annat straff, öppet mål och så vidare i en match. Och prickade ribba och stolpe i den andra matchen haha. Man är alltid på språng á la Zdenek Zeman. Och då finns det inte som kallas för defensiv, utan han kör offensiv är bästa försvaret och kör det fullt ut. Det får bära eller brista helt enkelt och det är precis så det sett ut i flera matcher, stortorsk eller storvinst.

Det största avbräcket inför denna match är ju anfallaren Marco Sau som går skadad, dock så ersätter Diego Farias och gör det bra så inget som skrämmer mig det minsta just nu. Annars är det ytterbacken Nicola Murru som vi stryker här.

cagliari_200x200          fiorentina_200x200

Fiorentina har varit lite av en besvikelse i mina ögon och säkert i många andras också. Men med en inte så bred trupp så blir det kännbart när man har anfallare på anfallare skadad hela tiden. Giuseppe Rossi är ju långtidsskadad, som alltid, och talangen Federico Bernasdeschi skadade sig för ett tag sen och blir borta en tid. Mario Gomez har gått skadad men är dock tillbaka för någon match sen och bildar troligen anfallspar med den talangfulle klasspelaren Juan Cuadrado. Även om jag hade föredragit hete Khouma Babacar på topp då han har näsa för målet, men han lär väl komma in om inte annat.

Nu kanske man är på gång lite då man vann senast i ligan med 1-2 borta mot Hellas Verona och man vann med samma siffror borta mot Guingamp i Euroa League i torsdags. Möjligen att man känner av den matchen i benen men man måste verkligen se upp för det är hyperfarligt att inte vakna när man möter ett energifyllt Cagliari. och hamnar man i underläge så kan det bli åka av ännu mera för då får man akta sig för kontringar och det lär åka av då. Skulle det bli vice versa att Fiorentina tar ledningen så kommer Cagliari ösa på precis som vanligt och inte tänka sig för bakåt och då har vi ju Mario Gomez som älskar att göra mål och som ofta gör det. Man har även flera farliga offensiva spelare på bänken som kan komma in och ändra en matchbild beroende på humöret.

Oddset för endast Över 2.5 mål ger ca 1.65-1.70 i nuläget vilket jag inte ger mycket för, men oddset för det rekade spelet är nog så lika bra och ger mycket bättre odds. För jag tror inget av laget vinner med 3-0 eller mer och nollar det andra laget, finns inte på MIN världskarta i alla fall.


För att kort summera så är Cagliari alltid ett lag, denna säsong, att spela Över 2.5 mål i när dom spelare, det bara är så. För dom är så kreativa framåt och dom lämnar så mycket att önska bakåt. Känns även som att Fiorentina är på gång och har 2 matcher på bortaplan på rad med 2-1 vinst. Vi har Ibarbo, Cuadrado, Farias, Gomez med flera på plan och varför kan det inte bli minst 2-1 till något lag? Nej oddset för att båda gör mål i en match med över 2.5 mål liras till några steg över medel. Spelet finns att hitta under fliken mål och någon rad nedanför på bet365. Kämpa!

/ L’orso