Kvällsmatch på lördagen i Serie A och det är mellan otroligt formsvaga Cagliari som möter Empoli som vägrat att förlora på slutet. Jag ser framförmig en ganska jömn match som kan sluta hur som helst med lte flax för ena laget. För Cagliaris del så är nygamle trönare Zeman tillbaka efter att Zola sparkats, brutalt offensiv fotboll förespråkas nu igen. Empoli har en viktig mittfältare avstängd och kanske lägger mer fokus på försvarsspelet. Jag har mitt spel klart, häng med!

  • Cagliari – Empoli
  • Spel: Cagliari över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Cagliari har varit otroligt sårbara bakåt denna säsong och mycket beror såklart på Zemans öppning av säsongen samt att Zola inte lyckades bättre själv. Men framåt har man varit helt okej ändå. Men när man spelat hemma på Sardinien så har man ångat på rätt bra ändå. Och förlusterna man haft på slutet är enbart udda måls förluster vilket måste vara rätt snöpligt ändå. Nu mot Empoli måste man ta 3 poäng, finns inget annat som gäller då det är 4 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Till denna match så stryker vi spelare som Ekdal, Capuano och Donsah som går skadade. Lägg även till att Avelar och Cossu är avstängda. Däremot så får man Conti på mittfältet. Och som tidigare nämnts så har man alltså tagit tillbaka den nygamle tränaren Zdenek Zeman och spelare som Farias och Sau på topp älskar hans sätt att spela så jag tror det kommer bli åka av framåt, lite av Zemans stil ju. Och då brukar det skapas hörnor vill jag lova.

Senaste 5 hemmamatcherna har man skapat 31 hörnor vilket ger ett snitt på 6,2 hörnor framåt per match. Sett över alla 13 hemmamatcher denna säsong så har man ett snitt på 6,23 hörnor per match. Detta är statistik som vi såklart gillar när vi behöver 6 hörnor av hemmalaget.

cagliari_200x200    empoli_200x200

Empoli är ett lag som har 6 raka matcher utan förlust, men det är inte så att man gått rent. Nej man har 2 vinster och 4 oavgjorda. och det är väl så det sett ut mycket denna säsong. Man har väldigt svårt att avgöra matcher, men samtidigt är man ganska svåra att vinna över. Man har ett stabilt försvarsspel och ett stabilt mittfält som gör att man i alla fall tar poäng som är bra till slut.

Till denna match har man hyperviktige Mirko Valdifiori avstängd på mittfältet, spelaren som slår dom där underbara passningarna framåt likt Pirlo för Juventus. Han är den som har mest boll på mittfältet så det är ett avbräck helt klart. Detta kan i sig medföra att man kanske tränat lite extra på försvarsspel denna vecka då det är just det man behöver vara bra på mot ett offensivt Cagliari, men jag tror man kommer fixa det hyfsat bra men att man kommer släppa till ett antal hörnor.

Empoli har i dom 5 senaste bortamatcherna släppt till 36 hörnor vilket ger ett snitt på 7,2 hörnor bakåt per match. Och tar vi alla 12 bortamatcher denna säsong så har man ett snitt på 7,08 hörnor bakåt. Så statistiken även här är positivt sett till det rekade spelet i afton.


Cagliari brukar skapa mycket hörnor, främst på hemmaplan. Och nu med nygamle tränaren Zeman så kommer man återigen spela detta galna offensiva spel vilket för det mesta brukar leda till en hel del hörnor. Och man har skador och avstängningar på bra spelare så att göra mål är nog ett måste för att ta de 3 poäng som man måste. Empoli kommer nog försvara sig mestadels av matchen då spelmotorn på mittfältet är avstängd. Och man brukar nästan alltid försvara sig bra men har släppt till jättemycket hörnor på bortaplan vilket passar bra när man möter ett offensivt lag som Cagliari. Jag spelar Cagliari över 5.5 hörnor till oddset 1.66. Insatsen blir högre än medel. Avanti Cagliari!

/ L’orso