Här har vi sista matchen i premiäromgången av Serie B och det är nu ligans favorit nummer 1 kliver in i handlingen, nämligen nedflyttade Cagliari. Och på pappret är det inget snack om att man har det bästa laget, trots att man tappat en hel del spelare som sig bör. På andra sidan står Crotone som vi under de senaste säsongerna sett att man haft ett ganska så tradig defensiv och att få börja borta mot seriefavoriten Cagliari är nog inte kul. Cagliari ska bara vinna men väljer ett annat spel som ger lite bättre odds, men som borde ha lika god chans att gå in.

  • Cagliari – Crotone
  • Spel: Cagliari Över 1.5 mål
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Cagliari åkte som bekant ut ur Serie A förra säsongen och har tappat en del spelare, men inte så att man inte kommer förberedda till Serie B. Man har fortfarande en hel del bra spelare plus några intressanta nyförvärv och på pappret är man utan tvekan ligans bästa lag. Och när man då möter ett Crotone som hamnade ganska långt ner, precis över strecket i den nedre regionen, så borde man ju bara vinna. Dessutom har man ju hemmaplan. Och det kommer säkert bli full fart framåt ganska omgående med en offensiv som känns riktigt bra för Serie B. Dessutom har man varit målfarliga på försäsongen.

Och offensivt så pratar vi Marco Sau och Diego Farias som är kvar från förra säsongen och det är spelare som skapade mängder med chanser och gjorde riktigt bra matcher titt som tätt, i Serie A men nu är det som sagt Serie B. Nivån är såklart sämre men spelarna är inte sämre. Sen har man kryddat offensiven med målfarlige herren Federico Melchiorri från Pescara som förra säsongen gjorde 14 mål i Serie B, men som nu spelar med ett betydligt bättre lag. Sen har vi även Niccolo Gianetti som är farlig på sin vänsterkant och med bättre spelare kring sig säkert kan göra det ännu bättre. Sen har man lånat in Juventus anfallare Alberto Cerri som är väldigt lovande och kanske kan få ett halvt genombrott i år, men hård konkurrens dock. Nä 2 mål på hemmaplan där man är det klart bättre laget ser jag som en högst trolig utväg.

Cagliari       Crotone

Crotone klarade sig kvar i Serie B förra säsongen med nöd och näppe, endast 1 poäng från kval nedåt blev det till slut. och man har inte anmärkt sig så mycket på transferbiten utan det är nästan samma trupp med lite nya ansikten. Nä det lär nog bli en liknande säsong för dom som man hade förra säsongen, dvs kämpa om att försöka undvika strecken där i nedre regionen. Det man dock ska fokusera på är att försvarsspelet de senaste säsongerna inte varit den bästa och man släpper in en del mål, speciellt på bortaplan. Förra säsongen blev det 21 insläppta på hemmaplan men 31 på bortaplan. Och när man nu möter seriens bästa lag med en väldigt intressant offensiv så är det ju så att man kommer få det oerhört tufft bakåt och säkerligen förlora den här matchen innan den ens börjat. och det kan även bli svårt att göra mål på Cagliari som värvat in Juventus 2e målvakt, men som i vilket annat lag än Juventus tagit en startplats.

Nä det ska väldigt mycket till om Crotone ska ha något att säga till om här mot seriefavoriten Cagliari. Man kan hoppas på att Cagliari är väldigt ineffektiva, annars kommer det bli en jobbig afton som man gärna vill glömma per omgående.

————————————————————————————————————————————————————-

Cagliari är solklara favoriter att åter spela Serie A till nästa säsong. Man har den bästa truppen på pappret och man kommer visa det på planen mot Cagliari att man är nivån större. Offensivt har man riktigt bra spelare och tror det kan bli en rolig säsong för dessa herrar. även defensivt har man det bra ställt bara för att säga det också. Crotone har ingen jättebra defensiv och på bortaplan mot Cagliari ställs den på absoluta prov, som säkert kommer sluta illa för Crotones del. Och man är ett lag som som sin höjd kan hålla till i mitten, så detta ska ju bara Cagliari vinna rätt komfortabelt med minst 2 mål gjorda. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 1.83. Insatsen är ganska hög. Avanti Cagliari!

/ L’orso