Här tar serieledaren Cagliari emot jumbon Como och att tro något annat än att det blir vinst för hemmalaget här känns ju ren idioti. Cagliari är i ganska bra form och på hemmaplan är man riktigt bra med 8 segrar av 8 möjliga. Como ligger tvärsist i tabellen och visst gör man spelmässigt helt okej matcher på hemmaplan men på bortaplan är det andra bullar och här ska man absolut inte ha något att säga till om.

  • Cagliari – Como
  • Speltips: Cagliari -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Cagliari förlorade visserligen senast i ligan borta mot Brescia med hela 4-0, men den som såg den matchen såg ett Cagliari som styrde spelet men som åkte på kontring på kontring av ett effektivt Brescia. Rättvisare siffror hade varit 1-2 eller kanske 2-2. Dock så tog man en stark seger nu i veckan borta mot Sassuolo i cupen (0-1) där man vilade i stort sett hela startelvan förutom anfallarna Diego Farias och Marco Sau som ju är tillbaka på allvar nu efter sina skador. Här kommer vi dock få se samtliga startspelare tillbaka och det är ett offensivt Cagliari vi kommer får se. Och jag tror ju bara att man kör på rejält mot ett formsvagt Como. Hemmaformen är ju hundraprocentig hittills och att man ska tappa det mot jumbon känns väl sådär.

Man har ingen avstängning här, dock har man skada på ordinarie mittfältaren Daniele Dessena, men man har rätt bra täckning där tycker jag.

Cagliari     Como

Como kommer från ett 1-1-resultat hemma mot Bari vilket får anses som godkänt. Dock är det inte 1 poäng man behöver utan 3 poäng då man halkar efter i tabellen. Tvärsist ligger man med 5 poäng till närmsta lag. Nu tror jag inte man kommer vara tokoffensiva här och chansa på en seger men tror heller inte att man kommer ställa fram bussen för så bra försvar har man inte. Man har släppt in flest mål i serien, 27 stycken på 15 matcher. Formen är dessutom minst sagt dålig med 10 raka utan vinst där 6 av dom är förluster och 5 av dom har blivit med minst 2 måls marginal. Nu tar man sig an svåraste laget som har bra form och det ska man göra på bortaplan. Känns som ett omöjligt uppdrag man inte kommer rå på, speciellt inte med alla förutsättningar denna dag.

Vi stryker ordinarie högerbacken Pol Garcia Tena. Sen är det stora frågetecken för centrale mittfältaren Zan Benedicic och även högerbacken Nicola Madonna. Jag ser samtliga som avbräck i detta Como. Inte direkt optimalt för ett lag som ligger tvärsist ellerhur!?

————————————————————————————————————————————————————

Cagliari är i bra form för tillfället, dessutom är man ett riktigt bra hemmalag med 8 segrar av 8 möjliga och målskillnaden 23-6 vilket såklart också är riktigt bra. Nu tar man emot jumbon och man ska bara vinna det här relativt enkelt. Como ligger som sagt tvärsist och man har en riktigt dålig form. På hemmaplan har man kunnat matcha en del lag spelmässigt, men på bortaplan har man haft det betydligt svårare. Här tycker jag man får hoppas på turen till stora delar. och man har avbräck i laget dessutom. Jag spelar Cagliari -1.5 till oddset 2.05. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso