Lunchmatch i italienska Serie B när Cagliari tar emot Cesena på hemmaplan och efter att ha åkt på säsongens första förlust senast mot Pescara så är man nog rejält revanschsugna nu, på hemmaplan är man dessutom starka och framförallt offensiva. Man möter ett Cesena gjort bra resultat än så länge, men å andra sidan så har man inte mött superfavoriten Cagliari. Så upp till bevis på fullaste allvar nu och jag tror man kan få det hyfsat tufft här.

  • Cagliari – Cesena
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 2.02 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Cagliari förlorade för första gången senast när man mötte Pescara (1-0) på bortaplan, man fick även en utvisning i den matchen men ändå hade man några chanser att få med sig poäng. Så starka är man den här säsongen alltså. Nu lär man vara revanschsugna och vill säkert ta 3 nya poäng, dessutom är man på hemmaplan där man nästan alltid är starka. Och väl på hemmaplan så brukar man spela ganska offensivt och föra matcherna mycket och så lär vara fallet även denna dag mot ett Cesena som saknar en del spelare.

Cagliari har en bra trupp med sig där offensiven är intakt och man har gjort 4, 2 och 3 mål på hemmaplan denna säsong. Tror man fortsätter på den vägen geno matt göra minst 2 även mot Cesena. Däremot har man en avstängning på mittfältaren Davide Di Gennaro, inget som stör offensiven dock.

Cagliari     cesena

Cesena har inlett ganska bra och befinner sig på samma poäng som Cagliari men med sämre målskillnad. Visst att man har mycket poäng, men man har också mött några av de sämre lagen i serien. Endast Livorno senast där man vann med 1-0 på hemmaplan som egentligen är det enda riktiga testet, tills man nu möter Cagliari då som är det solklart tuffaste testet och det på bortaplan dessutom. Jag tror man kommer få jobba väldigt hårt för att få med sig ett bra resultat härifrån.

Men man saknar några viktiga spelare nu och det är ordinarie mittbacken Mattia Caldara som spelat samtliga minuter denna säsongen och gjort det bra. Sen saknar man även anfallarna Milan Djuric, Luca Garritano och Lorenzo Rosseti. Alla dessa 4 spelare är på landslagsuppdrag. Lägg även till att ordinarie mittfältaren Emmanuel Cascione är avstängd. Till sist har man även anfallaren Riccardo Improta och mittfältaren Luca Valzania på skadelistan. Till och med ett lag som Cesena ska inte kunna ersätta dessa och sen komma till Sardinien för att möta ett revanschsuget Cagliari och tro på poäng, nä man kommer få det tufft på lunchen.

—————————————————————————————————————————————————————-

Cagliari kommer vara revanschsuget efter förlusten senast. På hemmaplan brukar man spela offensivt och man har ett vasst kontringsspel där det alltid går snabbt. Man har gjort minst 2 mål i alla 3 hemmamatcher hittills. Cesena är ett sargat lag denna dag med 4 spelare på landslagsuppdrag och ytterligare 3 spelare borta pga avstängning och skador. Minst 3 ordinarie och sen reservspelare som har en del matcher denna säsong. En tuff bortamatch väntar och jag tror man får bekänna färg för första gången denna säsong. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till oddset 2.02. Insatsen får bli medel. Jobba!

/ L’orso