Har hittat ett spel jag bara måste spela tidigt då oddset lär sjunka. Det är Cagliari som har börjat hitta storformen rejält nu och tog en övertygande seger på bortaplan mot playoff-kandidaten Spezia med 0-3. Nu är det dags för hemmamatch igen och där är man som bekant extremt starka. Man möter bottenlaget Ascoli, som visserligen vann senast, men det var mot Perugia som är otroligt hemmabetonat. Samtidigt ska man säga det att det var ingen solklar seger och man gjorde även första målet på över 400 minuter. Cagliari blir bara för svåra helt enkelt.

  • Cagliari – Ascoli
  • Spel: Cagliari över 1.5 mål
  • Odds: 1.66 @ Unibet
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Cagliari kommer från en stark seger borta mot Spezia med hela 0-3. Det var blått den andra segern på bortaplan där man ju haft det ganska tufft. Men den där stora formen börjar smått komma nu och är det kanske nu superfavoriten Cagliari kommer att börja rycka från lagen under, tror att det mycket väl kan bli så. Nu har man hemmaplan igen när man ska möta bottenlaget Ascoli. Och det borde såklart betyda att man har en superchans att vinna, 7 vinster på 7 matcher har man hemma med målskillnaden 20-6 och det säger det mesta. Och vi alla vet hur offensiva Cagliari är på hemmaplan, nä normalt sett är det ganska klar klasskillnad lagen emellan eftersom Ascoli inte ens skulle spela Serie B om det inte vore för uppgjorda matcher och så vidare.

Laget saknar som bekant Diego Farias och Marco Sau på topp, två anfallare som betyder mycket för laget. Men det har visat sig att man ändå kan klara sig utan båda dom när till exempel Federico Melchiorri är i den form han är i just nu. Senast fick man även tillbaka Niccolo Giannetti på topp vilket var behövligt och ja man vann ju med 0-3, Melchiorri tvåmålskytt då. Det finns även chans för att antingen Farias eller Sau kan finnas med i truppen till måndag då båda är med och tränar i gruppen igen, efter att ha tränat för sig själva innan. Men har ingen tvekan alls att det kommer gå utan dessa herrar oavsett. Man har ju även gjort minst 2 mål i samtliga hemmamatcher.

Uppdatering 22/11: Diego Farias och Marco Sau finns med i truppen och vi har starkast möjliga offensiv hos hemmalaget, det är såklart ett superplus. Finns egentligen inget som ska hindra Cagliari från att göra 2 mål mot bottenlaget Ascoli med de spelare dom har borta.

 

Cagliari     Ascoli picchio

Ascoli tog visserligen en efterlängtad seger när man slog Perugia med 1-0. Men det var en jämn match som mycket väl kunde slutat i förlust till och med. Men nu gjorde man 1 mål och tog 3 poäng, och det var förövrigt första målet på över 400 minuter vilket är riktigt uselt och ett klart bevis på att man inte är bättre än den 20e plats (nedflyttningsplats) man innehar just nu. Sen ska man även tillägga att om det är någonstans man ska ta poäng så är det inte på bortaplan utan på hemmaplan där man tagit 10 av deras totala 13 poäng. Och borta mot Cagliari ska det knappt vara möjligt att ta poäng om man inte har max flyt det vill säga.

Det märks att man har mittfältskris i laget när till och med en back och en anfallare fått hoppa in på mittfältet och vikariera som även nu senast. Några mittfältare är tillbaka men har inte haft någon rolig uppladdning. Dock så har man nu är defensive mittfältaren Bright Addae avstängd efter ett rött kort senast. Saknas gör även mittfältaren Daniele Altobelli, det är två avbräck som saknas helt klart. Men värst av allt är att ordinarie målvakten Ivan Lanni saknas på grund av skada och det är ett jätteavbräck. Så när ett lag som Cagliari står för motståndet, där det egentligen borde skilja 1 division, och man hade haft svårt med full trupp. Hur ska det då gå med flertalet spelare borta? Katastrof säger jag.

————————————————————————————————————————————————————

Cagliari är ett väldigt starkt hemmalag som säkert de flesta vet vid det här laget. och man har dessutom börjat hitta den stora formen, vilket 0-3-segern borta mot Spezia om inte annat bevisar. Man har nu bevisat att man har en bred trupp där flera kan gå in och göra bra ifrån sig och vi lär få se ett offensivt Cagliari med gott självförtroende. Ascoli å andra sidan har 4 förluster på de 5 senaste, visserligen vann man senast men det var på hemmaplan mot ett lag som i sin tur är väldigt hemmabetonat. Nu är det bortamatch där man har siffrorna 1-0-5 där vinsten kom mot jumbon Como. Nu är det superfavoriten Cagliari som är motståndare och detta blir bara för svårt. Jag spelar Cagliari till oddset. Insatsen är väldig hög här. Avanti Cagliari!

Spelar även två sidospel här:
Cagliari Hcp -1 (asian) – 1.93 @ Unibet6/10 Units
Cagliari över 2.5 mål - 3.15 @ Unibet3/10 Units
Cagliari över 3.5 mål – 5.50 @ bet3651/10 Units

/ L’orso