Ligue 2 möte i Frankrike där topplaget Caen ska ta emot mittenlaget Istres ikväll och jag tar ställning till ett spel i den här matchen.

Caen – Istres
Spel: Caen håller nollan
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

Caen som ramlade ur Ligue 1 förra säsongen ligger för närvarande på uppflyttningsplats då man innehar tredjeplatsen i tabellen men det är stenhårt i toppen. Det skiljer 5 poäng mellan andra-femteplatsen i tabellen så det är oerhört viktigt att inte tappa poäng i matcherna, framförallt inte mot bottenlagen. Motståndarna Istres ligger på 11e plats i tabellen och har 6 poäng ned till nedflyttningsplatserna.

Caen har en strålande form för dagen med 6 raka matcher utan förlust. Man har vunnit lagets 3 senaste matcher på hemmaplan och hemmaraden 9-0-4 är helt okej men det som imponerar mest är målskillnaden 20-8. Man har alltså bara släppt in 8 mål bakåt på 13 hemmamatcher den här säsongen och därmed har man släppt in minst mål av alla lagen i ligan på hemmaplan och det talar för mitt spel här.

Tränaren sa inför säsongen att laget jobbat väldigt mycket med defensiven och det har verkligen fått utdelning då laget tillsammans med serietvåan Nantes släppt in minst mål av alla lagen i serien då man bara släppt in 18 mål på 27 matcher den här säsongen. Nu har laget släppt in mål i 3 raka matcher och återigen betonar lagets tränare att man tränat mycket defensivt på träningarna inför den här matchen och han hoppas laget kan hålla nollan igen.


Spikar Caens målvakt Damien Perquis
igen ikväll tro?

Motståndarna Istres är inget lag som skrämmer direkt. Man vann visserligen förra matchen med 1-0 hemma mot jumbon Sedan men före det var laget upp i 10 raka matcher utan seger varav 7 av dem slutade med förlust. Mest noterbart är att laget gjort 1 mål på lagets 7 senaste matcher vilket innebär att man blev nollade i 6 raka matcher före segern mot jumbon senast!! Nu när man ställs mot seriens bästa försvar i en tuff bortamatch så finns det ingenting som talar för att laget kommer göra mål här! Man tillhör dessutom seriens sämsta bortalag och raden 2-3-8 skrämmer knappast…