Den gula ubåten Villarreal har tagit sig ner till de södra delarna av Spanien för att under torsdagskvällen ställas mot Cadiz i Copa del Rey. Hemmalaget, som till vardags hör hemma i den spanska tredjeligan, är otroligt svårstoppade hemma på Ramón de Carranza. Kan man skrälla här i kväll?

  • Match: Cadiz – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,82 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Cadiz har faktiskt varit uppe i La Liga under 12 säsonger, men har aldrig slutat på den övre halvan av tabellen. Senast man tog klivet upp i högstaligan var säsongen 05/06, men man åkte ner i segundan lika fort igen. Nu håller man till i Segunda B, vilket alltså är tredjeligan i Spanien. En 3:e plats parkerar man på i Grupp 4 efter raden 6-7-2 på sina 15 inledande matcher. Merparten av sina poäng (18 av 25) har man plockat hemma på Ramón de Carranza där man visat sig vara riktigt starka. Fem vinster och tre oavgjorda resultat till en målskillnad på 15-3. Kikar vi lite till truppen så är det inte många spelare som jag känner igen, men en herre sticker ut. Det är anfallaren Jona från Honduras, som förra säsongen spelade i andraligan med Jaen. Han gjorde 16 mål under fjolårssäsongen och Cadiz kan tacka Granada som lånat ut Jona under den här säsongen. Han har hunnit med fem matcher i sin nya klubb och facit är två mål så här långt. Segunda B är ingen liga som den här killen hör hemma i och jag tror han kommer pissa in mål när han är varm i kläderna. Han förväntas starta på topp i dagens match och honom får Villarreal se upp med.

160px-Cádiz_CF_logo.svgVillarreal_200x200

Villarreal har nu plockat två raka segrar i ligan och hoppat upp till en 6:e plats i tabellen. Senast blev det vinst på bortagräs mot jumbon Cordoba (2-0) efter mål från Vietto och Uche. Mål gör man oavsett vilket lag man sätter på planen då den offensiva bredden i laget är otroligt stark. Idag väljer man att vila Gio dos Santos, Cani och Vietto som inte ens rest med laget till Andalusien. Men vi har en stark offensiv kvar i truppen där bland annat Moi Gomez, Espinosa, Moreno samt Uche förväntas starta dagens match. Blickar vi då mot det defensiva hos Villarreal så har man inte alls samma bredd. Viktiga Musacchio går fortfarande skadad och man vilar även mittbackarna Gabriel samt Ruiz i dagens match. Det innebär inte särskilt många alternativ i försvarslinjen idag och den ser därmed otroligt svag ut. Troligtvis så stoppar man även in Juan Carlos mellan stolparna idag och låter Asenjo vila. Det kommer vara ett heltaggat hemmalag som kommer ut här och jag tror gästerna får det tufft att hålla någon nolla. Samtidigt är Villarreal tillräckligt bra för att lösa den här linan på egen hand och döda det här dubbelmötet redan ikväll.


Cadiz har en bra känsla på hemmaplan i ligan och man kommer nog försöka spela på samma sätt här. Visst kan man få hål på Villarreal med ett offensivt spel, men nu har man en motståndare som kan sätta ordentlig fart om kontringar ges. Jag tror vi kan få se en del mål här och testar överspelet med en insats strax under medel.

/e@sy