Massa matcher från spanska cupen ikväll, och det finns några guldkorn att spela på. Cádiz huserar normalt i Segunda B, vilket är tredjeligan i Spanien, där placerar man sig just nu på en andraplats. Valencia hade en riktigt formtopp ett tag, men har nu åkt på två raka förluster, först mot Chelsea i CL och sedan mot Betis i ligan. Ena lagets tränare har gått ut och sagt att man roterar ordentligt i truppen och ser detta som en kul grej. Känns som ett bra spel!

  • Match: Cádiz – Valencia
  • Spel: Valencia -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.80 (bet365)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 13/12 20.00

Valencia har efter en riktig formtopp fått lite grus i maskineriet nu, man har två raka förluster på kontot. Första förlusten kom i CL, där man blev utslagen tack vare en 3-0 förlust mot Chelsea. I helgen tappade man klantigt en 1-0 ledning till 2-1 mot Betis, och allt detta skedde under stopptid! Man var det klart bättre laget där, och med lite skärpa hade man tagit tre viktiga poäng i toppen.

Det som verkligen talar för Valencia idag är att man har en riktigt bred trupp i mina ögon. Spelare som Piatti, Aduriz och Pablo Hernandez nöter en hel del bänk i Valencia. Dessa tre skulle gå direkt in i startelvan i nästan varenda lag i la liga, förutom Barca och Real då givetvis. För att bevisa att man hör hemma i Valencias startelva, vill man gärna gå ut och bevisa det i sånna här matcher. Även mittfältsgiganten Ever Banega är tillbaka från skada och finns med i kvällens trupp, han beräknas spela från start här. I försvaret finns både Rami och Jordi Alba med ikväll, då dom vilade i helgens möte med Betis.

Cádiz vet jag i ärlighetens namn inte särskilt mycket om, förutom att dom spelade en säsong i högstaligan för cirka 5 år sedan. Nu spelar man i Spanska tredjeligan, där man ligger på en andraplats. Kikar man på truppen är det givetvis inga namn jag känner till, då jag antar att Cádizanfallaren Totti inte är den elegant som spelar i Roma.

Tränare José González har gått ut i spansk media och meddelat att man roterar en hel del i startelvan, han ser detta mest som en kul grej.

Valencia är givetvis favoriter ikväll då man beräknas ställa upp med stark elva. Det finns många i laget som vill bevisa att man borde spela från start även i ligan, så räkna med många som är spelsugna!

Vinner Valencia med uddamålet så får man tillbaka insatsen.

/e@sy