Trofeo Ramón de Carranza är en årlig försäsongsturnering som spelas i Cadiz i mitten på augusti. Det är fyra lag som gör upp om titeln där det alltså är semifinal direkt i första matchen. Atlético Madrid kliver idag in mot värdklubben Cadiz, en match som man borde vinna enkelt om man går in för det.

  • Match: Cadiz – Atlético
  • Spel: Atlético -1,5, -2
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Cadiz arrangerar alltså denna turnering och man är även det lag som plockat hem titeln flest antal gånger sedan starten 1955, detta tillsammans med just Atlético Madrid. Cadiz spelar till vardags i den spanska tredjeligan Segunda B, där man hamnade på en tredjeplats förra säsongen. Den ligan innehåller en massa grupper och lag, så i regel så håller ligan väldigt dålig klass. Ser vi till Cadiz försäsong så har man spelat tre matcher och kryssat i samtliga, motståndet har där varit Arcos (1-1), Cordoba (2-2) samt Recreativo Huelva (1-1). Atlético är bra mycket vassare än alla dessa tre lag, så det kan bli ett otrevligt uppvaknande för Cadiz. Även fast man gjort mål i samtliga träningsmatcher så står man inför en väldigt tuff uppgift idag, då Atlético fortsätter imponera defensivt.

atletico_200x200

Atlético var förra säsongens stora utropstecken då man plockade hem spanska ligan och även höll på att få lyfta bucklan i Champions League. Till den här säsongen har man (som vanligt) blivit av med sin största stjärna, då Diego Costa såldes till Chelsea. Även vänsterback Filipe Luis tog samma resa och det är givetvis två tunga avbräck för ”Atleti”. Men man har köpt in ersättare där Mandzukic, Jimenez och inte minst Griezmann förstärker på det offensiva planet. Vänsterback Siqueira ska ersätta Luis och även fast han inte håller samma klass så är det absolut ingen skräpspelare. Man känns alltså starka defensivt även i år, vilket man också visat i träningsmatcherna. På de fem matcher man spelat på försäsongen har man endast släppt in ett spelmål, vilket är ruskigt imponerade. Nu fick man även målskyttet att lossna i förra träningsmatchen mot Wolfsburg, där man smällde in hela fem baljor i 5-1 vinsten. Tränare Simeone har rest till Cadiz med en 30-manna trupp där samtliga stjärnor finns med, så även fast han roterar idag så kommer man stå starka i förhållande till motståndet.

Atlético ska väga tyngre här och jag tror man skärper till sig lite extra när det snart vankas ligapremiär. Mitt spel i matchen blir Atlético -1,5, -2, där det är halva insatsen på -1,5 och halva på -2.

/e@sy