Burton förlorade senast och nu är det bara vinst som räknas om man ska hänga med i fighten om uppflyttning. Det är jämt och alla poäng som kan tas ska nu tas. Exeter går trögt i tabellen och tar endast poäng mot dom sämre lagen, har generellt svårt mot lag på den övre halvan.

Match: Burton Albion – Exeter
Spel: Burton
Odds: 1.83 @ Bet365
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 1/2 16:00

Burton åkte på sin första förlust 2-4 hemma mot Fleetwood i den senaste matchen, detta var den första förlusten i ligan på dom tio senaste matcherna. Fleetwood var enkelt det bättre laget och är också ruggigt bra på bortaplan. Burton har vunnit fem av dom senaste sex hemmamatcherna, förlusten var som sagt mot Fleetwood. Går övriga resultat Burtons väg i denna omgång samtidigt som man själv tar full pott kommer man att avancera ett flertal placeringar i tabellen vilket skulle föra dom närmare direktuppflyttning. Just nu ligger man på en 7:e plats. Hemma denna säsong har man blandat och gett och har totalt 7-3-5, 17/16 i mål. Dock har hemmaformen varit stabil och fin dom senaste veckorna och man har hittat sitt spel när man spelar hemma. Shane Cansdell-Sherriff, Adam McGurk och Symes är tillbaka för Burton i denna match.

adam-mcgurk-burton

Exeter återfinns på en 15:e plats i tabellen och formen är inte den bästa för dagen. I senaste matchen lyckades man dock med något bra när man fick 0-0 hemma mot Oxford Utd som ligger på en 5:e plats i tabellen. Dock talar övriga resultat den senaste tiden sitt tydliga språk, man tar poäng mot dom sämre lagen eller lag strax ovanför sig själva och tappar mot lagen på den övre halvan i tabellen. Man har några poäng till godo ner till strecket men det är ruggigt jämt och man skulle kunna befinna sig i botten när som helst. 5-4-6 på bortaplan denna säsong och 21/20 i mål. Oakley kan vara tillbaka i laget för första gången sedan oktober, Grimes och Gow förväntas vara tillbaka i laget i denna match. Doherty lämnade klubben i torsdags efter att alla parter var överens.

Kampen om uppflyttning går vidare för Burton och det är bara full pott som räknas. Efter senaste förlusten lär man vara riktigt peppade till att gå in och köra sitt race och visa Exeter vart skåpet ska stå. Man har fortfarande god chans till att avancera till dom viktiga placeringarna i toppen trots senaste förlusten men då är det bara vinster som gäller i dom kommande matcherna. Det är så pass jämt bland placeringarna ovanför Burton att det räcker med ett tapp av poäng igen för att man ska hamna efter alldeles för mycket. Burton vinner och ettan spelas.