Turkiet vs. Finland i denna Europa League match där KuPs vann den första med 1-0 på sin hemmaplan. Nu blir tuffare när man reser till Turkiet och möter ett revanschsuget Bursaspor.


Bursaspor – KuPs
Spel: Bursaspor vinner med 2 mål eller fler
Odds: 1.75 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

KuPs stod för en riktig praktskräll när man slog Bursaspor på sin hemmaplan med 1-0. Målet kom efter en frispark som det till slut blev mål på. Man vann turligt i den matchen mot ett relativt bortasvagt Bursaspor som sparade på krutet till sin hemmaplan. Man märkte tydligt att Bursaspor inte trivdes på konstgräset i Finland då spelet inte fungerade alls för laget. Men nu lämnar man konstgräset och får återigen spela på naturgräs på sin hemmaplan och då bör man vara betydligt starkare!

KuPs som ligger sist i Finska högstaligan är starkast på sin hemmaplan där man som sagt spelar på konstgräs. På bortaplan har man ofta stora bekymmer och nu ska man resa till Turkiet för en ursvår bortamatch där man ska försvara sin 1-0 ledning. Det lär bli tufft då det kommer bli mycket nya upplevelser för KuPs som är vana vid 1000-2000 på läktarna och sitt konstgräs. Nu blir det betydligt fler på läktarna och naturgräs och man möter aggressiva turkar som kommer göra för allt vinna stort i den här matchen.

Bursaspor är ett bra lag i grunden och även dom har sin hemmaplan som styrka. Bortaförlusten mot bottengänget KuPs var inte populärt hemma i Turkiet där både ledning och fans uttryckt sitt missnöje. Det är bara seger som räknas i den här matchen och man lär sätta full fart från början till slut och får man bara in bollen tidigt i matchen kan det här rinna iväg ordentligt till slut.