Fortsätter på den inslagna vägen med mer Premier League-fotboll denna söndag. Match på Turf Moor med viktiga poäng på spel när Burnley tar emot Tottenham där båda lagen skulle må väldigt bra av en fullpoängare. Här reagerar jag i första hand på bortalagets resultatrad till följd av ett spelsätt som har inneburit en hel del mål. Går något hårdare på det här överspelet då jag misstänker att målen kan trilla in även här.

  • Match: Burnley – Tottenham
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 14.30 5/4

Burnley har nu en poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket där nykomlingen kan ha förtjänat bättre utdelning än den poängskörden som har håvats in över de senaste veckorna. Man lyckades dock knipa en rejäl skalp i hemmamötet med Manchester City, det är dock den enda segern man har över de 9 senaste ligamatcherna, där framgångsvågen blev kortvarig efter bortaförlusten mot Southampton innan landslagsuppehållet. Med det materialet man förfogar över, där elvan i princip är brittisk över hela banan, så anser jag dock att Sean Dyche har stått för ett lysande arbete hos nykomlingen. Problematiken har dock varit, en hårt arbetande grupp till trots, är att man sällan lyckas stå för en jämn försvarsinsats över 90 minuter. Anfallsspelet har däremot varit desto skarpare där det raka spelsättet har bidragit till ett skapligt målfacit sedan årsskiftet.

Hemmalaget saknar långtidsskadade Dean Marney och Kevin Long sedan tidigare, i övrigt är truppen intakt.

burnley_200x200tottenham_200x200

Tottenham hade en aningen tuff vecka bakom sig vid förra månadsskiftet där ett uttåg ur Europa League följdes upp med en förlust i ligacupfinalen mot London-rivalen Chelsea. Skulle man dock bortse från ett redigt bottennapp i en viktig sexpoängsmatch mot Manchester United, i jakten på en Champions League-plats, så har man gått relativt bra rent resultatmässigt i ligaspelet (segrar i 6 av de 9 senaste ligamatcherna) där avståndet till topp-4 står på 6 poäng. Efter en trög inledning har Mauricio Pochettino stått för en fullt godkänd insats under sin första säsong på White Hart Lane där Spurs har blivit bättre i takt med att säsongen har gått framåt. Men lika fint som anfallsspelet har varit, där man har plockat fram en riktig striker i Harry Kane, så har försvarsspelet varit desto mer ineffektivt. Det syns även bland resultaten där nu 11 ligamatcher i följd har slutat med minst 3 mål.

Bortalaget kommer till spel utan Hugo Lloris i målet. Roberto Soldado står som ett frågetecken till en plats på bänken.


I överlag, två lag som har relativt svårt med att komma ur 90 minuter med nollan intakt (Tottenham har gått 10 tävlingsmatcher i följd utan att lyckas medan Burnley har släppt in minst ett mål i 19 av sina 21 senaste matcher) där båda lagen bär sina främsta styrkor i anfallsspelet. Till skillnad från exempelvis Manchester City så har jag svårt att se Spurs fastna i den sista tredjedelen av banan där man är alldeles för kreativt med mycket speed på flankerna. Samtidigt har man visat sig vara ytterst sårbart när man blir överspelat i sin höga press och där är ”Clarets” giftigt med sitt raka spelsätt där man är någorlunda slagkraftigt i sina omställningar. Bidragande till att vi rimligtvis borde få ta del av gott om målmöjligheter i det här mötet. Överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol