FA-Cup möte mellan Premier Leauge klubbarna Burnley och Tottenham. En spännande drabbning mellan två lag som är på väg uppåt i form efter ett par starka insatser. Jag tror starkt på ett spel här då matchen känns tämligen öppen i mina ögon.

Burnley – Tottenham
Spel: Båda lagen gör mål & över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Burnley har haft ett intensivt spelschema då detta blir lagets fjärde match på elva dagar. Formen är på uppgång då man har två raka kryss på bortaplan mot Man City och Newcastle. Båda matcherna har varit målrika då de slutade 2-2 och nu senast mot Newcastle 3-3. Före det förlorade man knappt med 0-1 hemma mot Liverpool och dessförinnan blev det förlust borta mot just Tottenham med 2-1. Nu är man ute efter revansch hemma på Turf Moor! Man har skadebekymmer inför det här mötet, framförallt defensivt då man ser ut att sakna Michael Keane, Stephen Ward, Michael Duff och lagkaptenen Jason Shackell. Med ett par ordinarie försvarare borta bör den nykomponerade backlinjen få problem här. Med tanke på att laget haft en sylvass offensiv den senaste tiden med framförallt anfallaren Barnes och Vänsteryttern Boyd i målform så gör det inte så mycket om man läcker bakåt… Det bör bli en hel del förändringar i Burnleys lag med tanke på det intensiva spelschemat.

burnley_200x200    tottenham_200x200

 
Tottenham har liksom Burnley haft ett intensivt spelschema och spelar också sin fjärde match på elva dagar här. Man spelade liksom Burnley den 1 januari och där ställdes man mot Chelsea hemma på White Hart Lane i ett tufft derby. Man var totalt utspelade första 25 minutrarna men efter mycket vilja och kämparglöd så tog man sig in i matchen och spelade riktigt bra fotboll där man var ruskigt effektiva i sina avslut. Matchen slutade hela 5-3 till slut. Före det spelade man 0-0 hemma mot Man United och innan det besegrades såväl Leicester borta som Burnley hemma med 2-1. Man har spelat med i stort sett samma startelva i dessa matcher vilket gör att man utan tvekan kommer rotera rejält i truppen vilket med största sannolikhet innebär en försvagning av truppen. Offensiven är lagets främsta styrka och även om lagets målspruta Harry Kane säkerligen får vila här så har man en revanschsugen Roberto Soldado att sätta in på topp.

Om man ser statistiskt för Tottenham så har man spelat över 2.5 mål i fem av lagets sex senaste matcher. Lägg därtill att båda lagen gjort mål i matchen i fyra av dessa fem matcher. Burnley har spelat över 2.5 mål i tre av lagets fyra senaste matcher. Noterbart är att samtliga 7 möten mellan lagen har slutat med över 2.5 mål i matchen och båda lagen har gjort mål i 5 av dessa möten!

Kort summering:
Båda lagen har visat upp fin form den senaste tiden och kämparviljan i lagen går knappast ta miste på. Det kommer finnas flera nya namn i båda lagen ikväll som vill visa upp sig och jag gissar på hawaiispel här. Båda lagen har bekymmer i defensiven där framförallt Burnley har flera kännbara skador. Jag tror på en målrik match här och mest troligt är att båda lagen gör mål!