Ännu en lördag är på gång och så även en ny omgång med Premier League-fotboll. Två spel plockas denna lördag, och med det ena bidraget klart så hoppar vi redan nu över till spel på Turf Moor där Burnley tar emot Swansea. Hemmalaget kämpar febrilt kring nedflyttningsstrecket och kommer från en värdefull poäng på Stamford Bridge. I första hand har anfallsspelet varit vägvinnande, och även om det kanske inte räcker till poäng så är det den delen jag väljer att koncentrera mig på.

  • Match: Burnley – Swansea
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,70 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 28/2

Burnley stod som en tidig nedflyttningskandidat inför och en bit in i säsongen där man endast hade gjort ett mål framåt efter de 6 inledande ligamatcherna och den första fullpoängaren kom inte förrän omgång 11, och även om den statusen kvarstår med en tredjedel av säsongen kvar att spela så har ”The Clarets” spelat upp sig avsevärt på slutet. De senaste veckorna har man förtjänat en större poängskörd, men man kompenserades en aning när en poäng räddades borta på Stamford Bridge mot serieledande Chelsea. En väldigt fin bedrift av Sean Dyches manskap som innan dess pressade Manchester United riktigt rejält och man borde ha fått ut mer än totalt en poäng i mötena med West Bromwich och Crystal Palace där man var 2-0 upp i båda.

Clarets kommer in till den här omgången på fel sida om nedflyttningsstrecket på målskillnad. I sin helhet kommer man kanske inte räcka hela vägen, men man kan i alla fall konstatera att man har ett anfallsspel som fungerar väldigt väl i nuläget. Det är inte spektakulärt, men det är enkelt och vägvinnande. Man är skickligt i sin förmåga att komma till avslut där man är duktiga på att lasta in bollarna i boxen med ett väldigt synkat anfallsspar i Danny Ings och Ashley Barnes. Burnley har nu endast nollats i endast en av sina 10 senaste tävlingsmatcher (Sunderland borta i en ”50/50-match”) där man har slagit in 16 mål under den här perioden, ett relativt imponerande facit då nästan hälften av dessa mål har gjorts mot topp 7-lagen.

Hemmalaget har inga nya skador att bekymra sig över. Dean Marney saknas sedan tidigare, så även den långtidsskadade duon Matty Taylor samt Kevin Long.

burnley_200x200swansea_200x200

Swansea bibehåller, i och med föregående helgs vinst mot Manchester United, sin position i mittenskiktet och den övre halvan av tabellen. En relativt jämn och tät tillställning där bollen studsade svanarnas väg till slut. Innan dess var prestationerna desto mer blandade där man har varit oerhört svårbedömt runt omkring årsskiftet och framåt, bland annat med ett emellanåt ineffektivt försvarsspel samtidigt som man har tappat skyttekungen Wilfried Bony till Manchester City.

Dubbeln mot Man Utd (man vann även bortapremiären mot United) var historisk och känslan är att man kanske är något för nöjda nu. Med 9 poäng upp till närmsta Europa-plats ska väldigt mycket till för att man ska kunna blanda sig in i den striden, speciellt med tanke på hur pass ojämnt man kan agera och inför en match med ett motstånd av den karaktären som man visar upp nu så kan det bli väldigt intressant att se hur man uppträder nu. Ser man till bortalagets 10 senaste tävlingsmatcher (cupmatcher mot motstånd från lägre divisioner inräknade) har man endast hållit nollan intakt vid ett tillfälle med ett snitt på 2 insläppta mål/match under samma period, och även om det har varit ett par tuffa matcher så anser jag fortfarande att det är ett något svagt facit. Noterbart även att ca 67,5 procent av poängskörden i ligaspelet har skrapats ihop på hemmabanan där man är desto mer överkomligt utanför Liberty Stadium.

Bortalaget har endast mittbacksalternativet Kyle Bartley otillgänglig för spel, i övrigt är truppen intakt.


Min första tanke var det totala överspelet på minst 3 mål i matchen, jag väljer dock att enbart sikta in mig på hemmalaget. Jag tror mycket väl att Swans kommer ha en större del av bollinnehavet samt kunna stå för längre anfall i matchen, men det är även något som bjuder in gästerna till att lyfta laget högre upp i banan. Bortalaget har haft en tendens att, emellanåt, bjuda sina motståndare på något för enkla avslut – och i nuläget är Clarets väldigt skickliga på att ta sig dit. Man är skapligt i kombinationerna i omställningsspelet och starka på att lyfta in bollarna i boxen. Ser man till de senaste prestationerna, med ett väldigt fint facit, så anser jag att tillräckligt mycket kan tala för att man lyckas skapa ett antal kvalificerade målchanser även här. Hemmalaget att stå för minst 2 mål i matchen spelas strax under medel.

/Puyol