Burnley är starka på sin hemmaplan och nu möter man ett oerhört formsvagt Scunthorpe. Bara att trycka in?


Burnley – Scunthorpe
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.65 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

En sak som talar för Burnley här är att Scunthorpe fått sina tre senaste matcher uppskjutna och därmed lär det saknas matchtempo i laget. Burnley fick sin match borta mot Cardiff näst senast uppskjuten men man fick en urladdning på annandagen mot Barnsley och därmed lär spelarna ha ett bättre matchtempo än motståndarna Scunthorpe som inte spelat någon match sedan den 4:e December!

Burnley ser bra ut för tillfället och om vi ska dra en resumé på lagets 3 senaste matcher så vände man ett 0-1 underläge mot Derby till en seger med 2-1 för 3 matcher sedan. Efter den så spelade man ut formstarka Leeds i en halvlek och hade 2-0. Då slappnade man av och tappade hela matchen till en 2-3 förlust. Nu senast låg man under borta mot hemmastarka Barnsley med 1-0 i paus. Då klev svenske John Guidetti in i handlingarna och vände matchen till en 2-1 seger. Burnley är kända för att vara väldigt starka på sin hemmaplan och det är inte många lag som tar poäng här, framförallt inte usla lag som Scunthorpe… Burnley har resultatraden 7-2-2 vilket ger laget 23 inspelade poäng på hemmaplan och därmed är man seriens näst bästa hemmalag.

Scunthorpe ligger näst sist i Championship och formen är usel då man är uppe i 5 raka förluster.  Scunthorpe spelar för sin överlevnad och när man dessutom spelar med ett sargat sjävlförtroende så har jag svårt att se hur man ska få med sig några poäng mot Burnley i den här matchen. Noterbart är att Scunthorpe åkt på stryk med minst 2 mål i 4 av de 5 senaste matcherna.

Skadeläget:
Burnley får här tillbaka sin bäste målgörare Chris Iwelumo som mäktat med 9 mål hittils den här säsongen. Man har även tillgång till duktige vänsterbacken Danny Fox som dock kommer börja på bänken. Saknas gör bara Martin Peterson.
Scunthorpe har haft virus i laget och flera spelare har missat viktiga träningar den senaste tiden. De spelarna som var hårdast drabbade var ordinarie mittfältaren Josh Wright, lagets bäste målskytt Michael O’Connor och lagets anfallare Chris Dagnall. Samtliga kommer med största sannolikhet starta den här matchen men de lär sakna matchtempo. De övriga som missar matchen är Canavan, Raynes och McNulty. Tungt för Scunthorpe med andra ord!