Vi fortsätter, i vanlig ordning, på den inslagna vägen med Premier League-fotboll där vi nu ska bege oss till Turf Moor och det som avslutar lördagens omgång. Botten mot toppen där Burnley tar emot Manchester City i något som kan bjuda på ett par mål där jag även vill ge hemmalaget relativt goda möjligheter till att komma med i målprotokollet. Den här spelformen testas på nytt.

  • Match: Burnley – Manchester City
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,82 @ Betsafe
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.30 14/3

Burnley befinner sig nu på fel sida om nedflyttningsstrecket med 3 poängs marginal där den senaste tidens resultatrad, i kombination med att endast delar av tabellens toppskikt väntar i de kommande omgångarna, gör att det börjar se mer och mer dystert ut för Sean Dyches manskap. ”The Clarets” har nu inte fått med sig mer än 2 poäng från de 7 senaste ligamatcherna där en rad hedersamma förluster ingår, undantaget inför den senaste cuphelgen där 2-0 förlusten borta mot ett formtoppat Liverpool inte var av den karaktären. Det till trots, i överlag har hemmalaget förtjänat en större poängskörd där några av de främsta prestationerna faktiskt har kommit till mot topplagen. Räknar man bort de två senaste insatserna i ligaspelet, där man har varit mer ineffektivt, så har anfallsspelet varit relativt slipat de senaste veckorna – och så även stått som grunden till ökade poängmöjligheter. Inför matcherna med Liverpool och Swansea hade man gjort mål i 9 av de 10 föregående tävlingsmatcherna där man bland annat hade lyckats näta på Chelsea, Manchester United, Tottenham (två gånger) samt dagens motstånd på bortaplan.

Hemmalaget saknar den långtidsskadade trion med Dean Marney, Matthew Taylor samt Kevin Long sedan tidigare.

burnley_200x200mancity_200x200

Manchester City har, med en match mer spelad, 5 poäng upp till serieledande Chelsea och med en aningen svag (för att vara ett lag med ambitioner på ligatiteln) resultatrad bakom sig så kommer man nog få svårt att komma ikapp där det kan vara värt att poängtera att avståndet ner till laget på den sista Champions League-platsen är lika stort. De senaste 10 ligamatcherna har inte bjudit på mer än 4 fullpoängare där man har haft svårt att komma upp i nivå i överlag. Man var minst ett och två nummer mindre än Barcelona i den första CL-åttondelsfinalen, där man måste sikta in sig på att göra minst två mål på Camp Nou i returen på onsdag, där förlusten borta mot Liverpool följdes upp med en relativt, trots seger, blek insats mot bottenlaget Leicester. Tycker dock alltjämt att man är väldigt slagkraftigt framåt, även när spelet inte stämmer fullt ut, där man har gott om individuell skicklighet att luta sig mot när det väl låser sig. Defensiven har dock varit ett större bekymmer där frågan på senare tid inte har handlat om att hitta ett komplement till Vincent Kompany i mittlåset då det snarare är lagkaptenen som har sviktat en aning. Under 2015 har man fortfarande inte hållit nollan utanför Eastlands.

Bortalaget kommer till spel med truppen intakt, utan både skador och avstängningar.


Min första tanke var att endast inrikta mig på hemmalaget och deras chanser på ett mål framåt – men med ett hyfsat hopp uppåt med båda lagen att komma med i målprotokollet så ser jag detta som fullt godkänt. Burnley har trots allt endast lyckats hålla nollan intakt vid ett tillfälle över de 18 senaste matcherna man har spelat och Manchester City är det enda laget i Premier League som har lyckats göra mål i samtliga bortamatcher som har spelats hittills. Samtidigt vill jag verkligen trycka för Clarets möjligheter framåt. Man är relativt skickligt, sett till spelarmaterialet, på det raka och enkla spelet där man tidigt går för att lyfta in bollarna i motståndarnas box. Försvarsspelet är alldeles för ineffektivt, men man har ett anfallsspel som har kapacitet till att återigen (man nätade vid två tillfällen på Etihad Stadium innan årsskiftet) ställa en del frågetecken för City. Båda lagen att göra minst ett mål i matchen spelas strax över medel.

/Puyol