Burnley har inte förlorat en enda gång här hemma denna säsong och möter idag ett svagt Leeds som nu släppt in 9 mål på dom 2 senaste matcherna. Burnley har dessutom varit effektiva framåt och bör kunna komma igenom Leeds svaga försvar och ta hem tre sköna poäng.

Match: Burnley – Leeds
Spel: Burnley
Odds: 1.75 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 15/3 16:00

Burnley hoppas hålla sin förlust nolla än en gång här på hemmaplan där man inte förlorat en enda gång denna säsong vilket är imponerande. Burnley spelade match nu under veckan och trots att man tog ledningen tre gånger under matchens gång fick man till slut nöja sig med 3-3 borta mot Birmingham. Trots att man tappade ledningen på stopptid fick man iallafall med sig en viktig poäng för att hålla undran på 2:a platsen i tabellen och drömmen om direktuppflyttning lever vidare. 3-2-0 på dom fem senaste och fina 11-6-0 hemma med 30/10 i mål. Burnley är också fortsatt skadefria och har inget som stör inför denna match.

burnley-michael-duff

Leeds som förlorade mot Bolton med hela 1-5 följde upp den jobbiga matchen med att förlora senaste matchen mot Reading med 2-4, man låg under med 0-4 innan man lyckades peta in två tröstande mål. Man har trots att dom tunga resultaten senaste tiden fortfarande drömmen levande om play-off och även om det inte är någon omöjlighet så är det ingen lätt uppgift man har framför sig. Tränaren Brian McDermott uttryckte innan matchen mot Reading att det var en måste match att vinna om man skulle ha fortsatt chans på play-off så det återstår att se. Inför denna match ligger man iallafall på 15:e platsen 11 poäng upp till play-off. 0-2-3 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 5-4-8 med 18/25 i mål. Inga större nyheter i laget sedan senaste matchen och borta är Stephen Warnock, Lee Peltier, Scott Wootton och Kebe.

Ja jag tror inte att Burnley kommer att inkassera sin första förlust hemma i denna match mot ett haltande Leeds som inte visat upp några större styrkor den senaste tiden. Helt klart är man väldigt skakiga i försvaret och släpper in alldeles för mycket. Burnley har varit väldigt effektiva i sina senaste matcher och sett till lagens dagsform bör Burnley bli ett nummer för stort för Leeds idag. Hemma har dessutom inte ett enda lag lyckats ta ner Burnley på jorden och den framgångssagan lär nog fortsätta idag. Mina pengar hamnar på hemmavinst i denna roliga match.