Gårdagens matcher följs upp med ytterligare 3 Premier League-matcher denna söndag där vi inleder med spel på Turf Moor. Två lag som hade hoppats på en bättre inledning gör upp om värdefulla poäng när Burnley tar emot Everton. Spelar på grundkapaciteten där närmare dubbla insatsen får ses som tillräckligt.

  • Match: Burnley – Everton
  • Spel: Everton
  • Odds: 1,91 @ Bwin
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 14.30 26/10

Burnley stod för en fullt godkänd insats senast mot West Ham, men motståndet var minst ett och två nummer större i luftrummet vilket bidrog till att man inte räckte till den här gången heller. Nykomlingen står alltjämt utan en fullpoängare vilket placerar laget under nedflyttningsstrecket där man i första hand har enormt svårt att producera mål, det trots att man ändå lyckades skicka iväg 17 avslut senast vilket är en bra bit över det man har snittat hittills. Managern Sean Dyche, som ska ha beröm för det hans manskap presterade under fjolåret, har ännu inte lyckats sätta en tydlig linje med sin spelidé på den här nivån där materialet får ses som högst medelmåttigt. Däremot väldigt positivt att man har fått tillbaka Danny Ings på topp efter skada där det får ses som oerhört viktigt att man får igång hans skytte.

Hemmalaget kommer till spel utan Sam Vokes och Matthew Taylor där båda är långtidsskadade sedan tidigare. Frågetecken på Dean Marney som kommer testas sent.

burnley_200x200everton_200x200

Everton var som bekant lysande under fjolåret där man länge hakade på en plats som kunde ge en Champions League-biljett till den här säsongen. Det gick inte den gången och den hyllade Roberto Martinez och hans manskap har ännu inte fått till det inledningsvis, man har dock höjt sig avsevärt de senaste veckorna även när man inte har fått resultaten med sig. Förra lördagen fick man dock åter se prov på det Everton som stundtals visade upp sig i fjol när ett svårspelat Aston Villa besegrades med komfortabla 3-0. Anfallsspelet var åter vägvinnande där Ross Barkleys återkomst efter skada gick att notera och försvarsspelet intakt. Ett visst frågetecken får dock lyftas fram nu när man kommer matchas hårdare i och med deltagandet i Europa League (0-0 borta mot franska Lille i veckan) där man inte har roterat fullt så lika mycket som man kunde tro på förhand. Senast ställdes egentligen endast Lukaku, Coleman samt McCarthy över från start.

Bortalaget kommer till spel utan John Stones och Kevin Mirallas. Arouna Koné är korsbandsskadad sedan tidigare.


Med en cupmatch så sent som i torsdags väljer jag att hålla insatsen nere, tycker dock att det känns vettigt att spela emot hemmalaget på nytt. Ur vissa avseenden stod Burnley, trots förlust, för sin främsta insats förra helgen men mot ett mer passningsskickligt och kontrollerat Everton borde möjligheterna vara mer begränsade än det man gick upp emot senast. West Ham är riktigt starkt för dagen, men är inte fullt så lika tydligt med att föra initiativet i sina matcher. Med tanke på vilka svårigheter hemmalaget har i anfallsväg, något gästerna inte direkt lider av, så känns nog favoritskapet vettigt där Everton är desto mer tryggt i sitt grundspel. Den raka bortasegern spelas under medel.

/Puyol