Ny lördag, ny Premier League-omgång. Vi har 10 matcher framför oss över helgen och måndagen där mitt enda spel för lördagen hämtas från Lancashire och Turf Moor. Burnley tar emot Crystal Palace där viktiga poäng står på spel i de nedre regionerna av tabellen. Var inne på det totala överspelet till en början men väljer att vrida om valet något där jag främst koncentrerar mig på det ena laget som kanske borde ha bättre möjligheter än så här. Testas till över 3 ggr.

  • Match: Burnley – Crystal Palace
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 3,20 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 17/1

Burnley hade som bekant en väldigt tuff inledning på säsongen där nykomlingen i ett väldigt tidigt läge skrevs upp som en given nedflyttningskandidat. Man gick utan en fullpoängare i de 10 inledande omgångarna där man även nollades i en majoritet av dessa matcher. Sean Dyches manskap har dock höjt sig avsevärt, både rent spelmässigt samtidigt som poängproduktionen har vridits upp, där man har tagit 16 poäng av 33 möjliga sedan den första segern trillade in – något som nu, likt motståndet, placerar laget på rätt sida om nedflyttningsstrecket med en poängs marginal. Man har tagit minst en poäng från sina 3 senaste ligamatcher, trots att bland annat Manchester City har stått på spelschemat på bortaplan. Ingen vidare lycka i FA-cupen dock där det blev respass i torsdagens omspel borta mot Tottenham.

”The Clarets” har stått för en imponerande uppryckning i och med att jag personligen anser att man inte har ett spelarmaterial för Premier League. Man visar dock allt som oftast en väldigt fin karaktär och man har vridit upp målproduktionen där Danny Ings har varit den nyckelspelaren man hade hoppats på sedan han återkom på topp efter en skada under säsongsinledningen. Det till trots, även om försvarsspelet kan vara mer än skapligt så kunde man nog önska sig ett mindre antal av insläppta mål. Tycker inte att man har någon direkt märkvärdig målvakt där man eventuellt står inför lite skadebekymmer i försvarslinjen, kanske aningen oroväckande nu när endast två lag (Everton och QPR) har släppt in fler mål hittills under säsongen där man endast har lyckats hålla nollan intakt i en av sina 12 senaste tävlingsmatcher.

Hemmalaget kommer till spel med två frågetecken i backlinjen. Både Jason Shackell och Kieran Trippier är osäkra. Stephen Ward, Kevin Long och Matty Taylor är strukna sedan tidigare.

burnley_200x200crystalpalace_200x200

Crystal Palace har, precis som motståndet, fått med sig 5 poäng från sina 3 senaste ligamatcher, där vändningen i hemmasegern senast i London-derbyt mot Tottenham placerar laget på rätt sida om nedflyttningsstrecket inför den här omgången. En perfekt start för den nye managern Alan Pardew, som verkar vara aningen mer omtyckt här än vad han var i Newcastle, som även har styrt upp ett avancemang i FA-cupen.

Neil Warnock, som fick ta över efter Tony Pulis, var nog fel man från start där jag har förhoppningar om att man ska kunna hitta tillbaka till hur man avslutade fjolåret där Palace var något av en sensation i mittenskiktet av tabellen. Kunnande och kvalitet har därmed visats upp i en trupp som är förhållandevis bred och jämn, man har däremot saknat en striker där jag är tveksam till om Arsenal-lånet Yaya Sanogo är lösningen. Man har dock poängspelare med potential, trots att de två främsta med den ingrediensen saknas även under den här helgen, där ”Eagles” nog skulle må bättre om exempelvis Puncheon (matchvinnare senast) och Gayle kunde visa upp större jämnhet i sitt spel. Zaha stod dock för ett väldigt intressant inhopp senast och kan vara precis det man behöver i Bolasies frånvaro. Man är skapligt i sitt omställningsspel där jag även menar på att Pardews intåg kan vara gott för anfallsspelet i överlag. Senast mot Spurs stod man för hela 21 avslut mot mål, en signal om att man kan vara inne på rätt spår.

Precis som senast saknar bortalaget två nyckelspelare pga landslagsuppdrag där Mile Jedinak samt Yannick Bolasie saknas. Även James McArthur är otillgänglig för spel medan även Marouane Chamakh står som ett frågetecken.


Över 2 mål asian (1,70 hos Bet365) var ett tidigt alternativ, väljer dock att gå in lite mjukare här istället. Jag förväntar mig att bortalaget ska placera sig ett antal poäng före dagens motstånd när vi väl har summerat 38 spelade omgångar där jag anser att Eagles kan vara bättre framåt än det resultaten har visat hittills. Räknar man även in att man möter ett lag som har väldigt svårt att hålla nollan intakt så kan gästerna ha slagläge. Palace har i första hand haft sina svårigheter inne i boxen men ändå varit någorlunda bra på vägen fram där jag menar på att man kan skapa tillräckligt för att slå in de här målen som krävs. Bortalaget att stå för två mål i matchen testas med en insats under medel.

/Puyol