Redan nu kommer jag blicka fram mot det som komma skall i helgens Premier League-omgång, i vanlig ordning med ett antal intressanta möten på menyn, däribland här på Turf Moor även om jag utgår från att det här inte kommer bli helgens höjdare. Burnley tar emot Aston Villa i ett möte mellan de två lagen med sämst utdelning framåt där man, tillsammans, inte har skrapat ihop mer än 14 mål över 2160 spelade matchminuter. Väljer att spela tidigt då jag inte skulle bli förvånad om det skulle spelas nedåt.

  • Match: Burnley – Aston Villa
  • Spel: Båda lagen att inte göra mål
  • Odds: 1,90 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 29/11

Burnley, med en inte alltför märkvärdig trupp och ingen större ekonomi att utnyttja under det kommande transferfönstret, hade nog i alla fall till viss del skrivits av hos mig efter den högst mediokra inledningen där man stod utan en fullpoängare under de 10 inledande omgångarna. Under den här perioden var anfallsspelet ruskigt uddlöst samtidigt som man har haft tillräckliga bekymmer med att freda sitt mål mot mer meriterat motstånd. Rejäl uppryckning på slutet, sett till resultaten, med säsongens första fullpoängare i hemmamötet med Hull, något som sedan följdes upp med en ny seger på ett svårspelat Britannia Stadium mot ett annars hemmastarkt Stoke där två omställningar gav två mål inom loppet av en minut. Danny Ings, lagets ledande målgörare i Championship under fjolåret, har varit ett riktigt fint och värdefullt tillskott sedan han kom tillbaka från sin långtidsskada där 5 starter har inneburit 3 mål, däribland båda senast. En stor triumf för Sean Dyches mannar som nu kan vända hem till Turf Moor med en stor dos självförtroende. Man har nu endast en poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket där en ny framgång innebär att man byter plats med dagens motstånd i tabellen.

Hemmalaget kommer till spel utan Scott Arfield som är ny på skadelistan där Sam Vokes och Matthew Taylor ingår sedan tidigare. Man har även frågetecken på Michael Duff och Nathaniel Chalobah.

burnley_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa stod som bekant för en lysande inledning, att jämföra med motståndet, där man inkasserade 10 poäng av 12 möjliga från de inledande 4 omgångarna. Att man nu, drygt 2,5 månader senare, inte har plockat mer än 12 poäng säger dock en del om hur formkurvan har sett ut sedan dess. De oavgjorda resultaten mot West Ham och nu senast mot Southampton är de enda poängen man har fått med sig från de 8 senaste ligamatcherna där man, stundtals likt motståndet tidigare under säsongen, har haft enorma svårigheter med målskyttet. Man är aningen fantasilöst där väldigt mycket i grundspelet hänger på att man måste sätta det låga försvarsspelet för att sedan hugga på omställningsmöjligheterna som ges, ett spelmoment man faktiskt har någorlunda giftiga spelartyper till, men alltjämt utan utdelning. Faktum är att man under november-månad och dess 3 spelade ligamatcher inte har haft mer än 6 avslut på motståndarnas mål, vilket är en ovanligt låg siffra och en riktigt svag prestation. Skulle man dock se till något positivt så krigade man hela vägen senast, trots att det inte räckte till seger, där det nykomponerade mittbacksparet med Clark och Okore kunde kvittera ut fullt godkända betyg.

Bortalaget får återigen klara sig utan Philippe Senderos och Nathan Baker som alternativ till mittlåset. Fabian Delph saknas alltjämt medan Christian Benteke är avstängd även i den här matchen. Oklart kring kaptenen Ron Vlaar och hans status där han eventuellt kan vara tillbaka i spel, detsamma gäller även Charles N’Zogbia som utgick senast.


Väljer att spela redan nu där jag anser att närmare dubbla insatsen får ses som väldigt intressant. Redan nu, någorlunda tidigt in på säsongen, är det här även en strid kring strecket där båda lagen kan agera något mer försiktigt. Jag är någorlunda bekväm med tanken av att Aston Villa, i vanlig ordning, kommer luta sig tillbaka i sina utgångspositioner på egen planhalva medan hemmalaget får agera som det mer spelförande. Återstår att se hur det passar Burnley som trots en viss uppryckning troligtvis inte kommer få samma möjligheter till att slå in liknande mål som man gjorde senast. Det här är alltjämt de målsnålaste lagen i Premier League på 8 respektive 6 inslagna mål över, tillsammans, 24 matcher och skulle man räkna in en cupmatch vardera så har dessa lag nollats i 7 respektive 8 matcher av de 13 matcherna som de båda lagen har spelat hittills under den här säsongen. Spelar en insats strax över medel på att båda lagen inte kommer med i målprotokollet, vilket innebär att ett av lagen måste nollas, i den här matchen.

/Puyol