Jag har hittat ett befogat och mycket spännande långtidsspel där vi får oddset

Långtidsspel: Skytteligavinnare
Spel: Robert Lewandowski (Dortmund)
Odds: 6.50 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

Robert Lewandowski stod för en stark säsong förra året när han kom på tredje plats i skytteligan med sina 22 mål. Etta kom Klaas-Jan Hunteelar och tvåa kom Mario Gomez. Dessa båda herrar har lägre än odds än Lewandowski som jag tror starkast på i år. Orsaken är att han är försteanfallaren  i Dortmund som känns oerhört starka offensivt även i år. De spelar 4-2-3-1 och ensam på topp blir Lewandowski. Han är en väldigt komplett anfallare som är stark på såväl fötter som på huvudet och är därmed ett vasst vapen även vid fasta situationer. Han har fått Marco Reus som kollega i laget och det är en ruskigt duktig framspelare som kommer agera släpande forward och därmed ta över Kagawas gamla position i Dortmund. Det finns egentligen ingen i Dortmund som hotar Lewandowski på hans position som ensam forward.

Mario Gomez som är andra hands favorit tror jag inte alls på i år då Bayerna värvat in Claudio Pizarro och suveräna Mario Mandzukic som båda är anfallare. Därmed har tränaren Jupp Heynckes sina nuvarande anfallare Mario Gomez och Thomas Müller plus att han nu fått in Claudio Pizarro och Mario Mandzukic. Hur mycket speltid kommer Gomez få när man spelar med en anfallare även i Bayern? Hur många chanser får han om han misslyckas? Nej han känns inte het i mina ögon!  Bayern känns som ett lag som kommer ha väldigt spridda målskyttar i år…

Klaas-Jan Huntelaar som vann skytteligan förra året gjorde en mycket stark säsong men mycket var tack vare Raul som gjorde en kanonsäsong med mycket framspelningar och han skapade mycket ytor för Huntelaar. Det är inget snack om att han är komplett anfallare som säkerligen kommer ligga högt upp i skytteligan även i år men vem ska ta över Rauls position och vem ska spela fram honom? Kompetens finns men den är ung och frågan är om de lyckas.

Efter dessa kom förra säsongen Lukas Podolski (Gått till Arsenal), Claudio Pizarro (Gått till getingboet i Bayern München) och Marco Reus (Gått till Dortmund och agerar släpande forward till Lewandowski).