Inatt är det dags för ett skottspel igen. Säsongen har börjat satt sig och lagen har också hittat sitt sätt att spela på. Inatt har vi en lina som jag tycker är riktigt sjuk. Nog för att man är det sämre laget, men så dåliga? Inte en chans.

  • Match: Buffalo – Winnipeg
  • Speltips: Buffalo +10.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/11, 01.05

buffalo_sabres_200x200Buffalo är helt klart ligans sämsta lag på pappret och man har också spelat därefter. Endast sex vinster på tjugoen talar sitt tydliga språk. Deras start av säsongen var katastrofal och man var utspelade varenda match och levde mer eller mindre på sina två målvakter Jhonas Enroth och Michael Neuvirth. Det gör man visserligen fortfarande till stor del, men jag skulle vilja säga att man spelat upp sig rejält. Nu har man faktiskt tre raka segrar och redan innan det tyckte jag att man började hitta rätt i sitt spel, även fast inte poängen trillade in så började man utmana lagen på allvar. Ikväll ska vi inte gå på någon vinnare, utan istället titta på ett skottspel. I början var man otroligt dåliga och kom knappt igenom mittzon vissa matcher. När man väl gjorde det så tog man sig inte in på kassen och avsluten framåt uteblev. Bakåt har man släppt till många skott under ett par säsonger och det gör man fortfarande. Men som sagt på slutet har man spelat upp sig rejält och man har också hemmaplan vilket borde betyda en relativt jämn matchbild med tanke på hur det sett ut senaste tiden. På bortaplan har man endast klarat denna lina i en match och blivit utklassade i resterande tio. Hemma har man klarat den i hälften av matcherna, vilket är mer positivt. En sak att påpeka är också att man inte spelat match på tre dagar vilket borde betyda lite spelsugna blickar från Buffalos håll.

winnipeg_200x200Winnipeg har gjort en ganska förväntad säsong såhär långt. Kanske ändå lite åt det positiva hållet. Man har faktiskt spelat stabilt bakåt och släppt in ganska få mål, trots att man innan säsongen hade ett ganska stort frågetecken över målvaktssidan. Jets pelar som man gjort de senaste säsongerna. Det innebär ett ganska kompakt försvar för att sedan ställa om väldigt fort. Skottmässigt så har de skjutit i snitt drygt 30 skott/match och bakåt likaså. Tittar man på just kvällens lina som innebär att Jets måsta skjuta minst 11 skott mer än sina motståndare och tycker jag det är väldigt högt, trots att man ikväll möter Buffalo. Man har spelat 23 matcher denna säsong och endast i tre av dem har man lyckats spräcka denna lina. Visst är Buffalo ett ganska dåligt lag, men känner ändå att det är relativt högt. Jets är dessutom ganska stora favoriter till att vinna nattens fight vilket borde innebära ett tryck från Buffalo och förmodligen också lite fler skott. Dessutom kanske inte Jets heller då går fram särskilt mycket. Winnipeg spelar dessutom sin tredje match på fyra dagar vilket även borde kunna sitta i benen. På bortaplan har man dessutom bara vunnit skotten i 4 av 13 matcher. Nu måste man vinna med 11 skott och det tror jag verkligen inte man gör.


Nog för att Buffalo är ett sämre lag, men man har hemmaplan och har spelat upp sig ganska rejält på sista tiden. Man kan störa Jets denna afton, men i slutändan tror jag att Winnipeg plockar hem två pinnar. Jag räknar med att Buffalo kommer hålla skotten inom tio skott denna afton och mitt huvudspel blir alltså Buffalo +10.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen landar på 6 units. Jag kommer även lägga en unit på Buffalo flest skott på mål till det höga oddset 8.50.

Buffalo +10.5 skott på mål (1.85) – 6/10 units
Buffalo flest skott på mål (8.50) – 1/10 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden