Oturen grinar oss lite i ögat när Toronto förlorar på övertid igår. Inatt kämpa vi vidare och blickar emot den tidiga matchen mellan Buffalo och Vancouver. Ena laget har imponerat överraskande mycket den här säsongen och får mitt förtroende ikväll då oddset är mycket spelvärt.

  • Match: Buffalo – Vancouver
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.20 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/11, 19.05

buffalo_sabres_200x200Buffalo har imponerat på mig hittills. Inte för att man varit en maktfaktor och kört över alla motståndare, utan mer för att man utvecklat sitt spel så pass mycket från förra säsongen att man faktiskt med lite flyt skulle kunna nosa på en slutspelsplats. Nu tror jag inte man kommer klara av att hålla uppe det här spelet man har spelat under inledningen hela säsongen, men som man gör det för tillfället så är man faktiskt bättre än många tror. Man är underdogs ikväll och det tycker jag är fel. Okej, man kanske ska vara underdog, men inte så stora underdogs som man faktiskt är enligt oddsen. Man spelar ändå på hemmaplan. Sabres har blivit bättre på alla punkter den här säsongen. Man gör fler mål och man släpper in färre puckar. Poängen trillar in oftare och tycker också att man kanske borde vara värda lite fler poäng än man faktiskt tagit då man spelat väldigt bra. Förra säsongen hade man svårt att skapa målchanser. Den här säsongen är man det lag som har högst skottsnitt framåt av alla lag. Man hade också drygt 40 skott/match emot sig, men har på de inledande matcherna endast ett snitt på 26.8 skott mot egen kasse. Någonting har hänt i klubben och det finns trots allt en liten ljusning för supportrarna. Framförallt så har tillskottet av Ryan O’Reilly varit riktigt bra. Han har stått för 13 poäng hittills och leder den interna poängligan överlägset. Tittar man på de senaste fem matcherna så har man vunnit tre av dem. De som man har förlorat har man dock spelat väldigt bra i och haft en del otur. Ökar man bara effektiviteten framåt så blir man farliga den här säsongen.

vancouver_200x200Vancouver är ett lag som jag hittills bara spelat emot. Jag kan inte lita på den truppen man har då jag känner att det är ett av de sämsta Vancouver-lagen på många säsonger. Nu har man dock gjort det över förväntan, men det kommer inte bli bättre än så. Jag tror man kommer tappa hoppet ju längre säsongen går och man kommer hamna utanför slutspelsplats relativt klart också. Man har faktiskt gjort det riktigt bra på bortaplan, men inte så pass bra att man ska vara dunderfavoriter på resande fot. Man är inget lag som matar skott mot kassen och med tanke på att Buffalo faktiskt spelat väldigt bra under starten så tror jag det kommer bli en tight match med ganska få målchanser. Det borde innebära att Buffalo kan hålla Vancouver runt 1-2 mål och då bör man ha god chans att vinna. Nucks kommer ha mindre målchanser än Sabres helt klart och då förstår jag inte hur man kan vara så pass stora favoriter. Jag tycker bolagen fortfarande går lite på att Buffalo var ett riktigt bottengäng förra säsongen. Intressant fakta är också att Nucks endast vunnit en av sina sex matcher där de varit favoriter i hittills.


Buffalo är ett klart bättre lag än vad man var förra säsongen och man har fin chans att ta två poäng idag. Förra året vann man matchen här med 6-3. Mitt spel idag blir alltså Buffalo ML till oddset 2.20 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden