Idag har vi en fullspäckad fredag när det gäller NHL-hockeyn. Den första matchen startade redan 17.35 idag svensk tid och den sista är slut tidigt på lördagsmorgonen. Jag kommer kika närmare på matchen mellan Buffalo – Toronto som möts för tredje gången denna säsong.

  • Match: Buffalo – Toronto
  • Speltips: Buffalo flest skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.90 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/11, 01.05

Buffalo och den här säsongen har inte riktigt gått ihop ännu. Man är inne i en liten generationsväxling och det kommer säkerligen ta ett par säsonger innan man tar sig till slutspel igen. På sikt är det bra, men för tillfället kan man nog rikta in sig på ett av de högre draftvalen nästa sommar. När det gäller skott så är man ungefär lika dåliga som Toronto är och det är nog därför oddsen sitter som dom sitter. Det ska vara jämnt, men känslan är ändå att Buffalo kommer vara det lag som startar lite trögt och ju längre matchen går så kommer man jobba in sig mer och mer. Här kan jag givetvis ha fel och man kan istället ta tag i det från början och skölja över Toronto, även om jag inte tror så. Buffalo har faktiskt bara vunnit skotten i fyra matcher denna säsong, men idag känns det som att man tar sin femte skottseger. Man har ett mycket högre skottsnitt hemma än man har på resande fot, men den stora skillnaden är ändå de skott man får emot sig. Hemma har man ett snitt på drygt 32.7 skott/match mot egen kasse medans man på bortaplan är uppe i hela 39.7 skott. Det är en brutal skillnad och hemma försöker man ändå vara ett spelande lag och bjuda sin publik på lite iallafall. Den här säsongen har man mött Leafs två gånger och man har vunnit skotten varsin gång.

jhonas_enroth

Toronto däremot är inget skottglatt gäng heller, men man är däremot ett riktigt bra lag offensivt där man är väldigt effektiva. Man gör mycket mål framåt, men samtidigt så har man även en hel del problem defensivt enligt mig. Den räddas dock upp av två duktiga målvakter allt som oftast och man blir inte alltid så lidande. Man släpper till väldigt mycket skott mot egen kasse och för att vara exakt så är man det lag som släpper till allra flest skott. Man har faktiskt bara vunnit skotten i 3 av 25 matcher denna säsong och det är tillochmed sämre än Buffalo. Varför förlorar de skotten idag då? Jag tror på Maple Leafs i matchen här och de är ett lag som i ledning knappt går framåt. Man backar ganska djupt ner med sina backar och tillåter motståndarna att ta skott, dock oftast ganska långt utifrån. Jag tror på Toronto här och tar de ledningen så antar jag att Buffalo kommer vara det lag som går framåt.


Hemmaplansfördel talar för Buffalo och skotten. Jag tror också som sagt på Toronto och då räknar jag med att Buffalo försöker gå framåt för en eventuell kvittering. Mitt spel blir Buffalo flest skott på mål till oddset 1.90. Insatsen blir 6 units och spelet hittar ni hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden