NHL trampar vidare och i en något tidig match möter jumbolaget Buffalo Sabres – New York Islanders. Sabres som är avsågade från slutspel och ligger toksist i Eastern Conference möter ett Islanders vars form är lite sådär. Det talar för Sabres som kommer till spel med en seger i ryggen och har poäng mot Islanders i fyra av lagens fem senaste möten. Blir fallet även så ikväll?

  • Match: Buffalo Sabres – New York Islanders
  • Serie: NHL
  • Speltips: Sabres +1,5 mål
  • Odds: 1,74 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 8/2, 23.00

Sabres besegrades Dallas Stars i sin senaste match. Man vann med 3-2, mycket tack vare en storspelande Jonas Enroth. Segern innebar Sabres andra på sina tre senaste matcher.
Trots det en något bättre form sen lagets fjorton raka förluster ligger Sabres rejält avsågade i Eastern Conference. Endast trettiofem poäng efter femtiotre matcher och laget har hela tio poäng upp till närmsta lag.

Hemmaspelet är där Sabres mestadels har tagit sina poäng. Tjugofyra av trettiofem poäng har kommit på hemmaplan. Detta på tjugosju hemmamatcher. Trots en bättre poängskörd på hemmaplan är Sabres även där sämst i Eastern Conference.
Tack vare segern senast bröt Sabres sin sex matchers långa förlustsvit på hemmaplan.

Sabres saknar:
M. Foligno
C. McCormick

buffalo_sabres_200x200 V.S islanders_200x200

Islanders är inne i en tung trend. Laget förlorade sin senaste match mot Boston Bruins på bortaplan med 2-1. Det var Islanders fjärde förlust på lagets fem senaste.
Men dessförinnan var formen god och segrar kom på löpande band. Det har lett till att Islanders har spelat ihop sextiosju poäng efter femtiotvå matcher och ligger på en femte plats i Eastern Conference.

Bäst i Eastern Conference på bortaplan. Ja, så är fallet för Islanders. Laget har tagit trettiotre poäng efter tjugonio bortamatcher och har bäst poängskörd på resande fot.
Dock har bortaspelet kommit av sig något under dom fem senaste bortamatcherna. Endast två segrar och tre förluster.

Islanders kommer till spel utan:
C. Clutterbuck
M. Grabner
E. Boulton
K. Okposo
M. Carkner

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades även den i Buffalo. Den vann hemmalaget Sabres med 4-3 efter straffar. Detta efter att ha hämtat ikapp ett 0-3 underläge under den tredje perioden.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sex segrar för Sabres och fyra för Islanders. Noterbart är att Sabres har tagit poäng i sju matcher av dessa tio.
Lagens fem senaste möten i Buffalo har resulterat i tre raka matcher med kryss efter fulltid och det har slutat med tre segrar för Sabres och två för Islanders på dom totala fem matcherna. Noterbart är att i fyra av dessa fem matcher har Sabres tagit poäng.

Botten mot toppen.
Båda lagen är back to back efter tuffa matcher under gårdagen. Detta är en match som Islanders ska vinna men laget trivs inte emot Sabres.
Sabres med sex segrar mot Islanders på lagens tio senaste möten. Sabres vann också lagens hittills enda match mot varandra den här säsongen. På hemmaplan mot Islanders trivs Sabres då man har tagit poäng i fyra av dom fem senaste hemmamatcherna.
Ett nästan skadefritt Sabres som kommer till spel än en gång som rejäla underdogs medan Islanders är skyhöga favoriter trots att laget saknar tongivande spelare och formen är inte den bästa.
Så med ett Sabres med seger i ryggen och två segrar på sina tre senaste och trivs mot Islanders gör att jag spelar.
Sabres +1,5 mål till 1,74 hos Betsafe.