NHL-säsongen har gått över en tredjedel av grundserien. Poängen som spelas om blir viktigare och viktigare. Nu möts två lag som var bottentippat inför säsongen. Bortalaget Devils är uppe och snoozar på slutspelsplatserna medan hemmalaget Sabres kommer till spel med två raka segrar. Vilket av lagen tar ett stege högre upp i tabellen?

  • MatchBuffalo Sabres – New Jersey Devils
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Devils 
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 16/12, 01:00

Startande målvakter:
Sabres: L. Ullmark
Devils: C. Schneider

Hemmalaget Sabres har gått starkt den sista tiden. I lagets förra match besegrades Detroit Red Wings med 2-1 på bortais och den innebar Sabres andra raka seger. Sett över lagets tio senaste omgångar har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
I och med vinsterna har Sabres knaprat in en aning på slutspelslagen. Nu efter trettioen spelade omgångar har laget tjugonio poäng och ligger på en trettonde plats i Eastern Conference med fem poäng upp till närmsta slutspelslag.

Spelet på hemmaplan har för Sabres del resulterat i fler förluster än vinster. På lagets sexton första hemmamatcher av fyrtioen har det blivit sju segrar och nio förluster och totalt femton inspelade poäng. Det räcker dock till att vara Eastern Conference tolfte bästa hemmalag.
Sista tiden har däremot hemmaspelet blivit bättre och i och med 2-1 segern efter straffar mot Los Angeles Kings tog laget sin tredje raka hemmaseger.

Sabres kommer till spel utan:
M. Pysyk
T. Ennis
R. Lehner
C. McCormick

buffalo_sabres_200x200 V.S new_jersey_200x200

Devils har överraskat många och har trots många spelartapp inför säsongen gått förvånansvärt bra. Laget förlorade dock mot rivalerna New York Islanders i lagets förra match med klara 4-0 på bortaplan. Förlusten bröt en poängsvit på fem raka matcher. Devils har fyra segrar sett över lagets tio senaste matcher, 4-3-3.
Trots förlusten i förra omgången behöll laget sin slutspelsplats och har trettiofyra inspelade poäng efter trettio omgångar och räcker för en åttonde placering i Eastern Conference. Det är däremot inget större försprång för att klara slutspel. Devils har bara ett poäng ner till Pittsburgh Penguins som också har en match mindre spelad.

Bortaplan har varit Devils styrka under säsongen. Fjorton bortamatcher har slutat med att Devils har avgått med segern i åtta matcher och med sjutton inspelade poäng på bortais är laget Eastern Conference femte bästa bortalag. 
Förlusten mot Islanders var Devils andra raka på bortaplan, men laget hade dessförinnan tre raka segrar på bortais.

Devils kommer till spel utan:
A. Henrique (spelar ev inatt)
B. Farnham
T. Zajac
T. Ruutu
R. Clowe

Plusstatistik för Devils i dom senaste mötena.
Lagen har möts en gång under pågående säsong och det mötet vann Devils med 4-3 på just bortaplan i Buffalo.
Segern var Devils fjärde raka över Sabres och lagens tio senaste möten har resulterat i fyra segrar för Sabres och sex för Devils.
Dom fem senaste mötena i Buffalo har slutat med två raka bortasegrar för Devils, men annars tre segrar för Sabres.

Back to back för Sabres. Blir det en tuff utmaning?
Klart det kommer bli en tuff utmaning för Sabres. Laget är inte NHL’s bästa lag, långt ifrån. Dessutom har Sabres haft ett tufft spelschema med Red Wings och Kings i lagens två senaste möten. Och att då kliva in som favoriter back to back mot Devils köper jag inte.
Ett smartspelande Devils som trots att laget har en del skador är ett bättre lag, har en bättre struktur och en betydligt bättre målvakt än Sabres. Målvaktskampen mellan Ullmark och Schneider är överlägsen fördel för den sistnämnde. Dessutom blir det inte sämre för Devils del som är ett av Eastern Conference bästa bortalag och har även vilat ett par dagar innan nattens möte. Samtidigt som Sabres förlorat fler hemmamatcher än vad laget har vunnit.
Till sist trivs Devils mot Sabres. Fyra raka segrar över laget och det har blivit två raka segrar för Devils i Buffalo.
Ett favoritskap på ett hemmalag som bör vara slitna inför nattens match och ställer ett osäker kort i kassen gör att valet blir enkelt.
Mitt spel blir därmed money line på bortalaget Devils till två gånger degen hos bet365.