Detroit Red Wings jagar trendbrott ifrån skadehelvetet och förlustraden. Nu ska laget åka till Buffalo för att möta Buffalo Sabres. Ett lag Red Wings historiskt sett har haft den lätt emot och kanske är det den här matchen man behöver för att studsa in på rätt spår igen?

  • MatchBuffalo Sabres – Detroit Red Wings
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Red Wings
  • Odds: 1,80 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 23/1, 01,00

Startande målvakter:
Sabres:
Red Wings: P. Mrazek

Buffalo Sabres härjar på i botten av Eastern Conference och befinner sig på en femtonde plats med fyrtiotvå poäng efter fyrtiosju omgångar. Laget har långt upp till slutspel och har hela elva poäng dit och fyra lag att passerar för att den drömmen skall slås in. Sannolikheten för att det ska ske är otroligt liten för klubben.
Formen då? Den får ses som ganska bra trots att det blev förlust mot Colorado Avalanche i den förra matchen. En förlustmatch som slutade 1-2 för Sabres på bortais och det avgörande 1-2 målet kom med bara sekunder kvar av matchen. Annars har laget fyra segrar på lagets sex senaste matcher.

Sabres på hemmaplan är ingen succé den här säsongen. Blott tjugo tagna poäng på tjugofem hemmamatcher och laget är också Eastern Conference sämsta hemmalag.
Laget lyckades förvisso vinna sin senaste hemmamatch. Då mot självaste Washington Capitals med 4-1. Innan dess hade Sabres sex raka hemmaförluster.

Sabres kommer till spel utan:
S. Reinhart (spelar ev inatt)
Z. Girgensons (spelar ev inatt)
N. Deslauriers
T. Ennis
C. McCormick

buffalo_sabres_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings form är inte bra i dagsläget. Laget åkte på andra raka nederlaget efter hemmaförlusten mot St. Louis Blues med 1-2 senast. Förlusten var Red Wings tredje på dom fyra senaste matcherna. Sett över lagets tio senaste matcher är det en något positiv läsning då det har blivit fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
I Eastern Conference befinner sig Red Wings på en sjätte plats med femtiofyra poäng efter fyrtiosex omgångar. Laget har fyra poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.

På bortaplan har Red Wings gått som tåget den här säsongen. Formen är strålande med fyra segrar på dom fem senaste bortamatcherna och i lagets senaste bortamatch besegrades Arizona Coyotes med 3-2 efter övertid.
Totalt har Red Wings plockat in tjugosju poäng på resande fot och är Eastern Conference femte bästa bortalag.

Red Wings kommer till spel utan:
B. Smith (spelar troligen inatt)
T. Tatar (spelar troligen inatt)
B. Richards
N. Kronwall
D. Miller
J. Franzen

Lagen kommer mötas för fjärde gången den här säsongen.
Av lagens tre tidigare möten har Red Wings avgått med segern i två av dessa tre matcher. Först vann Red Wings med 5-4 på hemmaplan efter straffar. Andra mötet vann Sabres på bortais med 2-1. Red Wings fick däremot revansch tredje gången lagen möttes och vann med 4-3 på bortaplan.

Ett Red Wings som jagar trendbrott.
Förutsättningarna för att det skall kunna komma finns verkligen emot Buffalo Sabres. Det bland annat för att laget mest troligt återfår B. Smith och T. Tatar till matchen. Men inte bara därför. Utan även för att Red Wings är ett utav ligans bästa bortalag. Formen på bortais är väldigt god och nu möter man ett hemmalag som inte alls rosar marknaden på varken hemmais eller på bortaplan. Red Wings är Eastern Conference femte bästa bortalag och Sabres är Eastern Conference sämsta hemmalag.
Till sist så är det så att Red Wings trivs ofantligt bra mot Sabres. Två av tre segrar mot laget den här säsongen. Det stannar inte där då Red Wings har vunnit sex av dom sju senaste mötena i Buffalo och har totalt arton segrar av lagens tjugotvå senaste möten.
Mitt spel blir att Red Wings sätter stopp för formsvackan och spelar en bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,80 hos Nordicbet.