NHL startar upp natten med något tidigare matcher. En av matcherna som är först ut är mötet mellan Buffalo Sabres – Detroit Red Wings. Sabres inledning har varit katastrofal och laget rosar inte marknaden med målskyttet. Skärpning ikväll?

  • Match: Buffalo Sabres – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 2/11, 23:00

Startande målvakter
Sabres: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Red Wings: J. Howard Matcher: 8 Impm: 1,97 Räddningsprocent: 92,9%

Buffalo Sabres kommer till spel med en otrolig dålig form. Laget förlorade i förra matchen mot Pittsburgh Penguins med 5-0 på bortais. Förlusten var det inget snack om och Sabres problem att kunna göra mål fortsätter. Förlusten var Sabres tredje raka.

Sabres har spelat tolv matcher hittills under säsongen. Men laget har endast spelat till sig fem poäng. Det gör att laget ligger på en femtonde plats i Eastern Conference. 
Det största problemet har absolut varit målskyttet. Med endast TRETTON mål framåt så har Sabres gjort överlägset minst mål av samtliga lag i Eastern Conference. Men med fyrtioen insläppta mål så släpper Sabres in flest mål i sin Conference. Med 13-41 i målskillnad snittar laget sina matcher med 4,5 mål per match.

Hemmaplan har inte heller varit någon succé. Med fem spelade hemmamatcher står laget fortfarande utan seger. Endast poäng i en match och det var i senaste hemmamatchen mot björnarna Boston Bruins då laget föll med 2-3 efter förlängning. Med endast fyra mål gjorda på dessa matcher är målskyttet allt annat än godkänt. En målskillnad på 4-16 ger ett snitt fyra mål per hemmamatch.

Sabres kommer till spel utan:
P. Kaleta (spelar ev ikväll)
M. Hackett

buffalo_sabres_200x200 V.S detroit_200x154

Detroit Red Wings har vaknat till och klättrar i tabellen. Laget vann sin förra match på hemmaplan mot Los Angeles Kings med 5-2. En match där Red Wings i stort sett avgjorde matchen redan i den första perioden då laget gick fram till en 4-0 ledning. Kings lyckades reducera tidigt i den tredje perioden till 2-4 och hade en straff att kunna komma ännu närmare, men den missades. Istället kunde Red Wings spika slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

Segern var Red Wings andra raka och laget har nu tagit poäng i fyra av lagets fem senaste matcher och har gått segrande ur tre av dessa. Med Red Wings stigande form så har laget spelat till sig fjorton poäng efter tio spelade matcher. Det leder till att laget ligger på en fjärdeplats i Eastern Conference. 
Målskyttet har börjat kommit igång på allvar och Red Wings har gjort femton mål framåt på lagets fyra senaste matcher.

Bortaplan har börjat bra. Med fyra bortamatcher spelade så har Red Wings plockat fem poäng på fyra bortamatcher. Tack vare två segrar, två förluster, varav en efter förlängning och en målskillnad på 11-9. Det ger laget ett snitt på fem mål per match. Red Wings är för stunden Eastern Conference tionde bästa bortalag.
Red Wings senaste bortamatch var mot Washington Capitals och där vann Red Wings med 4-2.
Tre av fyra matcher för Red Wings på bortaplan har innehållit fem mål eller fler.

Red Wings kommer till spel utan:
K. Quincey
J. Franzen (spelar troligen ikväll)
S. Weiss

Säsongens första batalj.
Förra säsongen mötte lagen varandra tre gånger. Två matcher med Sabres som hemmalag och en med Red Wings som hemmalag. Det resulterade i tre segrar för Red Wings och två av tre matcher slutade med minst fem mål inblandade.
Med Sabres som hemmalag har lagen på dom fem senaste matcherna slutat med fyra raka bortasegrar för Red Wings och endast en seger för Sabres. Noterbart är att fyra av fem matcher har innehållit minst fem mål.

Lossnar målskyttet för Sabres ikväll?
Det är inte alls omöjligt trots att anfallsspelet har sett allt annat än bra ut. Men någon gång måste laget komma igång och någon gång måste laget ta sin första hemmaseger. Sjätte gången gillt ikväll kanske?
Mot ett Red Wings som hittar formen mer och mer och framförallt målskyttet lossnar allt eftersom. Med hela fem mål senast mot i regel målsnåla Los Angeles Kings är imponerande och laget har gjort femton mål i dom fyra senaste matcher.
Ska Sabres lyckas vinna fler matcher så måste laget spela mer offensivt och inte hela tiden förlita sig på målvakterna då dom inte kan rädda laget varje match genom att hålla ner siffrorna.
Nej med endast fyra mål på Sabres fem hemmamatcher är det dags för laget att få igång målskyttet och varför inte mot Red Wings där matcherna brukar vara hyfsat målrika och ett Red Wings i målform.
Att vi erbjuds över 5,0 inklusive förlängning och straffar till 2,25 är taget för någon match kommer det lossna Sabres. Laget  är även back to back och kan ha gynna spelet då laget kan ha lite tunga skallar.
Mitt spel blir över 5.0 inklusive övertid och straffar till 2,25 hos bet365. (Vid 2-2 fulltid så är insatsen tillbaka, samt vid slutresultat 3-2 osv)