NHL når sluttampen av grundserien och för Buffalo Sabres och Calgary Flames går säsongen ut på att bara spela av den. Inget av lagen kommer nå slutspel och för Flames del måste det kännas tungt då laget låg länge med i slutspelskampen men försvarsspelet fallerade och då uteblev segrarna. Kan laget studsa tillbaka mot Sabres vars försvarsspel inte heller är särskilt hett?

  • MatchBuffalo Sabres – Calgary Flames
  • Liga: NHL
  • Speltips: Flames över 2,5 mål
  • Odds: 2,0 @ Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 4/3, 01,00

Startande målvakter:
Sabres:
Flames:

Buffalo Sabres kommer inte till spel med någon vidare form. Laget föll mot bottenlaget Edmonton Oilers med 1-2 efter förlängning på hemmaplan i den förra omgången. Förlusten innebar lagets andra raka och den sjätte på lagets tio senaste matcher, 4-4-2.
I Eastern Conference scrollar vi neråt i listan för att hitta åt Sabres. Laget ligger näst sist med femtioåtta poäng efter sextiofyra omgångar. Laget har fjorton poäng upp till närmsta slutspelslag med två matcher fler spelade dessutom.

Sabres hemmaspel har inte alls fungerat under säsongen. Det har bara blivit elva vinster på trettiotvå försök. Formen på hemmaplan är sisådär med två raka nederlag och endast två segrar på dom sju senaste hemmamatcherna. Det placerar Sabres till Eastern Conference sämsta hemmalag.
Det största problem Sabres har haft i hemmaborgen har varit att freda sitt egna mål. Laget har släppt in åttionio kassar och det är fjärde flest i lagets konferens.

Sabres kommer till spel utan:
C. Franson
R. O’Reilly
T. Ennis
C. McCormick

buffalo_sabres_200x200 V.S calgary_flames_200x200

 

Flames var länge med i kampen för att kunna nå slutspel. Men något hände och nu har laget tappat försvarsspelet helt och förlusterna avlöser varandra om vartannat. Laget förlorade för sjätte gången i ordningen mot Boston Bruins med 2-1 på bortaplan. Flames har dessutom bara en seger på sina tio senaste matcher, 1-8-1.
Med uteblivna vinster och poäng har Flames raserat i tabellen. Laget ligger först nu på plats tretton i Western Conference med låga femtiosex poäng efter sextiotre matcher.

Flames största problem har varit bortaspelet. Där har det bara blivit nio vinster på trettioen bortamatcher och ynka tjugoen poäng. Det gör Flames till Western Conference trettonde bästa bortalag.
Det blev som sagt förlust i den senaste bortamatchen mot Bruins och det blev dessutom lagets femte raka förlust på bortais.
Flames svaghet på resande fot har varit att offensiven inte har velat att leverera. Laget har bara gjort sjuttiotvå mål och det är elfte flest i lagets konferens.

Flames kommer till spel utan:
D. Wideman
L. Smid
K. Ramo

Säsongens andra möte.
Lagen har möts en gång och det var inne i Scotiabank Saddledome. Där vann Flames en målrik tillställning med 4-3.
Det har blivit tjugo möten mellan klubbarna sedan säsongen 1998-1999. Det har slutat med tio segrar för Sabres, nio för Flames och en oavgjord match. Noterbart är att Flames har gjort minst tre mål på Sabres i nio möten, varav minst tre mål i dom fyra senaste mötena.

Kan Flames bryta den negativa trenden mot Sabres?
För att det ska bli möjligt gäller det att en del faktorer levererar. Lagets anfallsspel måste komma igång på bortaplan. Möjligheterna för det är goda mot ett Sabres som inte får sitt hemmaspel att fungera och försvars och målvaktsspelet är som bortblåst i vissa matcher.
Flames bortaspel överlag måste fungera. Med bara nio vinster på trettioen försök kommer man inte långt.
Flames är i grunden ett bättre lag än Sabres.
Mellan lagen är et oftast jämt, men Flames är oftast det lag som gör flest mål. Laget har gjort minst tre mål på Sabres i fyra raka möten.
Det är två lag som inte möter varandra regelbundet och känner inte varandra alltför tydligt. Det ska kunna vara vändningen för Flames som gillar att spela offensivt och det ska passa mot ett Sabres vars försvars och målvaktsspel är långt ifrån seriens bästa.
Mitt spel blir Flames över 2,5 mål inkluderat övertid och straffar till  hos Betsafe