Inatt r det dags för ett möte mellan två lag som historiskt sett har spelat målrika matcher. Buffalo får stå som värd för ett lag i kris. Båda lagen kämpar för att nå slutspel, men just nu är det långt ifrån för båda två. Matchen startar på lördagskvällen klockan 21.05 och visas på Viasat Sport.

  • Match: Buffalo – Philadelphia
  • Speltips: Buffalo över 2.5 mål
  • Odds: 1.75 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/4, 21.05

Buffalo gjorde en ytterst blek insats senast mot Montreal och det var faktiskt målvakten Ryan Millers första förlust mot Habs på över tre år. Laget gjorde en ganska dålig match, eller frågan är om inte Montreal gjorde dem dåliga. I vilket fall så lär man vilja bjuda tillbaka till sina fans och ikväll har man en ganska lämplig uppgift. Buffalo har ett ungt och väldigt talangfullt lag på pappret. Man har visserligen bytt bort en av sina största stjärnor, Jason Pominville, men samtidigt har man gjort det helt okej ändå utan honom. Jag vågar inte lite på att Buffalo kommer vinna matchen med tanke på att Flyers har stor potential framåt. Däremot så tycker jag att Sabres har stora chanser till att göra minst tre mål mot en skakig defensiv i Philadelphia. Lagen har mötts två gånger denna säsong och har vunnit varsitt möte. Buffalo vann på hemmaplan med 5-2 där man spelade ut dem totalt. I Philadelphia så fick man stryk med 2-3. Buffalo är ett lag som är betydligt farligare på hemmaplan än vad man är på resande fot. Man gör fler mål och framförallt skapar man mycket mer chanser, även om så inte var fallet senast mot Montreal. Kunskapen och känslan säger att Flyers inte gillar att få chanser emot sig, speciellt inte på bortaplan. Buffalo saknar Tyler Myers, Ville Leino och Alex Sulzer.

Philadelphia och deras säsong har varit allt annat än bra. Man har haft problem med skador, försvarsspel, målvakter och tillochmed att problem att göra mål, även om det var under första delen av säsongen. På hemmaplan har man faktiskt varit ett av de bästa lagen denna säsong, men det är spelet på bortaplan som dragit ner dem till där man är nu. Man har bara vunnit 5 av 20 bortamatcher denna säsong vilket är otroligt dåligt. Detta innebär ju också att man släppt in en hel del mål på dessa matcher. I hela 15 av 20 matcher har man släppt in tre mål eller fler, vilket ganska tydligt visar att man är relativt virriga i egen zon på resande fot. Dessutom har man släppt in minst tre mål i sex raka matcher nu. Man kan också lägga ett stort lass på Ilya Bryzgalov för han har verkligen inte gjort en bra säsong. Sanningen är väl att han har ett väldigt virrigt försvar framför sig som inte heller blir bättre med tanke på att man saknar ett par ordinarie backar. Däremot så är jag ganska säker på att man skulle ligga högre upp i tabellen om man haft bara en normal målvakt i kassen. Bryzgalov öppnade säsongen riktigt bra, men har sedan bara fallit pladask. Hans bortastats är riktigt usla. På slutet har man spelat lite bättre framåt och det är väl också anledningen att jag väljer över 2.5 mål för Sabres istället för ML. Flyers saknar 7-8 ordinarie spelare, bland annat Danny Briere, Max Talbot, Niklas Grossman, Braydon Coburn och Andrej Meszaros. De tre sista är backar och väldigt viktiga defensivt. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men tror inte det spelar någon större roll oavsett.


Avbräcken och Flyers usla spel på bortaplan gör att jag kommer lägga mitt spel på Buffalo över 2.5 mål till oddset 1.75 hos Betsson med 6 units. Buffalo är vassare på hemmaplan och skapar mer, man bör kunna lösa linan.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden