Ett riktigt bottenmöte står på schemat ikväll när Ottawa gästar Buffalo. Hemmalaget har spelat upp sig rejält och jag tror ikväll att man kan ge favoriterna Ottawa en rejäl match och kanske tillochmed gå segrande ur striden. Ikväll kommer jag dock plocka ett skottspel.

  • Match: Buffalo – Ottawa
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/12, 01.05

Buffalo har spelat upp sig rejält och jag var länge inne på en hemmaseger här. Kan bli så att jag testar det senare ikväll, men inget jag rekar här dock. Idag kommer jag dock lägga fokus på ett överspel i skott. Det kanske känns konstigt med tanke på att Buffalo endast skjuter i snitt 23 skott/match. Det är riktigt uselt, men sanningen är väl den att det där snittet är var mycket lågt i början av säsongen, men ju längre det gått desto fler skott har man börjat skjuta. Den största förändringen är väl att man börjat vinna matcher och det är viktigt för fortsättningen för det unga laget. Däremot så har man ett problem och det är likt det man hade under förra säsongen. Skotten mot eget mål haglar och man är det lag som släpper till klart flest skott mot eget mål. Deras spel går lite ut på att låta motståndarna komma till skott för att sedan vara med på returerna. I längden går det självklart inte att spela såhär, men med tanke på det spelarmaterial man har så kan man kanske inte heller spela på något annat vis. Idag tycker jag man borde kunna få en hel del lägen. Buffalo är väldigt offensiva när de väl ger sig ut på offensiv jakt. Backarna följer med högt upp i anfallen när det finns läge vilket gör att det även blir en hel del kontringar och där är Ottawa också livsfarliga. Jag tror man kommer klara minst 25 skott framåt ikväll, förmodligen uppemot 30 och då sitter det här garanterat om inte Sabres gör en jättematch bakåt.

buffalo_sabres_200x200ottawa_200x240

Ottawa var ett av förra säsongens skönaste skottlag. Det var öppna dörrar både framåt och bakåt. Lite så är det även denna säsong, även om skotten framåt inte avlossats i samma takt som förra säsongen. På slutet har man dock fått lite ”go” i laget. De senaste matcherna har man skjutit 33, 31 och 45 skott. Det är ganska bra med tanke på att man mött Vancouver, Boston och LA Kings. Idag kommer man få vara spelförande och det gillar Ottawa för då slänger man mycket puckar på mål. Jag menar, klarar man att skjuta 35 skott mot LA Kings så klarar man av det mot ett Buffalo som nästan vill låta sin motståndare ta skott. Backen Erik Karlson gillar att ge sig ut på räder mot sämre lag och kommer ganska säkert göra det idag också mot ett ganska passivt Buffalo-försvar. De senaste säsongerna har man dessutom möts ganska flitigt och det har varit riktiga hawaii-matcher. Målmässigt har det inte varit så mycket, men antal skott och chanser har det inte saknats direkt. Tittar man på de tio senaste matcherna mellan lagen så har 9 av de 10 senaste mötena slutat över linan. Det totala skottsnittet för dessa matcher ligger på höga 70.2 skott/match. Det är ett galet högt snitt. Ottawa släpper till 34.3 skott/match den här säsongen och med det ligger man näst sist i den tabellen. Alltså är det bara Buffalo som är sämre. Det bådar gott inför kvällen.


Två risiga försvar, ett skottglatt lag och en historik talar för detta spel. Jag tycker linan är lite låg, men det beror nog mycket på att bolaget inte tror på att Buffalo kan skjuta så många skott. Är det någång man ska skjuta relativt mycket så är det på hemmaplan mot Ottawa. Mitt spel denna afton blir över 59.5 skott till oddset 1.85 och det spelar vi hos bwin. Enligt mig är det dagens bästa spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden