Inatt är det dags för jumbon Buffalo att återigen inta hemmarinken. Den här gången är det Ottawa som kommer på besök och då är spelet också givet. Vi pratar om ett skottspel.

  • Match: Buffalo – Ottawa
  • Speltips: Över 59.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/12, 01.05

Buffalo är inget skottglatt gäng, men det är inte heller därför vi lägger detta spel. Bakåt har man inte varit bra denna säsong och släpper till väldigt mycket skott mot egen kasse, även om det sista tiden blivit snäppet bättre. Varför är man inte bra bakåt då? Laget man har är ungt och orutinerat. Man väger lite lätt i vissa situationer och får allt som oftast inrikta sig på försvarrsspel vilket oftast normalt sett brukar leda till en hel del skott mot egen kasse. Hemma försöker man dock föra spelet lite mer och det bjuder också in motståndarna till fina kontringslägen. Ottawa är ett lag som vänder spel snabbt och förmodligen kommer man köra på som man gör en normal match. Buffalo är också ett lag som gillar att gå på kontring, mycket pågrund av att man ofta är tillbakapressade i egen zon och därför är man också ganska komfortabla med att spela på det sättet. De båda lagen bör dessutom gynna varandra. Deras spelstilar bör göra detta till en mycket sevärd och chansrik match.

FBL-EUR-C1-CELTIC-BARCELONA robin-lehner

Ottawa är skottglada framåt och bakåt vet vi om att de är dåliga. De sista matcherna har det verkligen varit kaos enligt mig. Jag har sett ett par av matcherna och jag blir lika förvånad varje gång jag ser Ottawa spela för jag förstår inte hur man kan klara av att spela på ett sånt sätt som gör att man släpper till klara målchanser flera gånger under en och samma period. På bortaplan har man nästan ett snitt på 40 skott emot sig per match. Ikväll startar Robin Lehner och allt som oftast så brukar det bli chansrikt när han står. Tittar man inbördes så har 8 av de 10 senaste klarat linan med stor marginal. Senast i mitten av oktober så vann Ottawa skotten med 46-35 i just Buffalo. Sens är skottglada för tillfället och vill nog mer än gärna  vinna ytterligare en match. Man klarar inte av försöka rätta till det defensiva över en natt så min tanke är att man återigen går full fart framåt. Sens har klarat linan i 12 av 15 bortamatcher den här säsongen.


Inbördes har det varit chansrikt och säsongens hittills enda möte slutade med 81 skott totalt. Jag tycker trots att Buffalo är ett dåligt lag så bör man ha fin chans att återigen klara linan. Mitt spel blir över 59.5 skott till oddset 1.85. Spelet är lagt hos Unibet och insatsen är 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden