Buffalo tar emot Montreal denna afton och för båda lagen är det viktiga poäng som står på spel. För Sabres är det en måstematch om man vill ta sig till slutspel och för Montreal så gäller det att knipa divisionssegern från Boston. Matchen startar 01.35 natten mot fredag.

  • Match: Buffalo – Montreal
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.25 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12/4, 01.35

Buffalo har ett mål i sikte, även om det blir väldigt svårt att nå. En vinst idag mot Montreal är ett måste om chansen fortfarande ska finnas. Just nu har man sex poäng upp till slutspel och man är nog medvetna om att det blir svårt att nå med tanke på att såpass många lag slåss om platserna. I vilket fall så har man ett spännande lag på pappret. Det tyckte jag redan förra säsongen och då tog man sig nästan till slutspel. Den här säsongen har man fortfarande ett väldigt talangfullt lag med bland annat spelare som Cody Hodgson, Tyler Ennis och Tyler Myers. Laget har en väldigt hög högstanivå och kan spela bländande hockey ibland, men samtidigt så har man en lägstanivå som är ganska låg, förmodligen pågrund en hel del orutin. En sak som jag tycker spelar in en hel del idag är historiken. Buffalo har vunnit tre av säsongens fyra möten hittills. Dessutom har man vunnit 11 av de 13 senaste mot Habs. Jag rekade Buffalo senast de mötte just Montreal på bortaplan, och även om Montreal gjorde en bättre match och kanske förtjänade åtminstone en poäng så var det Buffalo som stod som segrare till ett ganska högt odds. Inatt tänker jag köra på samma sak, men nu spelar de också på hemmaplan och där är man betydligt mycket farligare framåt. Man har gjort fler mål hemma och framförallt så skapar man mer målchanser, vilket är en nyckel för att man ska göra mål. Buffalo har också spelat upp sig från första halvan av säsongen och målvakten Ryan Miller har varit en av de spelare som utmärkt sig här på slutet. Ingen målvakt är ännu bekräftad, men kan inte tänka mig att Jhonas Enroth får chansen idag. Man saknar Ville Leino och Alexander Sulzer.

Buffalo is 11-2 SU in its last 13 games when playing Montreal
Buffalo is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against Montreal

Montreal skriver jag varje gång att de är säsongens överraskning. och det är dem verkligen. Jag står också fast vid att jag inte tror på Montreal i ett kommande slutspel. Varför vet jag inte riktigt, men känslan säger ändå att deras trupp är för svag trots att de har övertygat hela säsongen. Deras form är också lite sämre mot va den varit. Bakåt är man fortfarande stabila, men framåt har man sänkt sitt målsnitt de sista matcherna. Man skapar inte heller lika mycket chanser som man gjort tidigare under säsongen. Därmed inte sagt att de är ett dåligt lag, för det är dem verkligen inte. Habs har haft svårt för Buffalo sista åren och när Ryan Miller har stått för Buffalo så har man inte besegrat dem på lite mer än tre hela år. Han är ett litet spöke för Montreal och jag tror att man kan få det svårt ännu en gång. När det gäller Montreal och deras målvakt Carey Price så har han varit en stor bidragande del till att laget gått såpass bra. Ikväll väljer man att vila honom och istället skjuta in Peter Budaj som även han har gjort en bra säsong de få matcher han har stått, men det är självklart att han inte är samma trygghet som Price. Laget har även en del problem på backsidan då man saknar tre ordinarie backar. Yannick Weber, Raphael Diaz och Alexei Emelin är alla skadade. Känslan säger att det blir en tuff match igen mot Buffalo.


Montreal har ett par tuffa avbräck och dessutom har de svårt mot Ryan Miller och hans Buffalo. Jag kör på samma som sist och spelar Buffalo ML till oddset 2.25 hos Nordicbet med en medelinsats. Tycker oddset är något för högt för ett lag som har en väldigt hög högstanivå och dessutom har det lätt för sina motståndare.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden