Ny vecka och nya möjligheter i NHL. Jag hoppas vi kan fortsätta på samma fina form när jag kollar lite på matchen mellan Buffalo och Minnesota.

  • Match: Buffalo – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.77 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/10, 01.35

Buffalo Sabres kommer få en jobbig säsong. Det tror jag de flesta var överens om redan innan säsongen. Att det däremot skulle gå så tungt som det gjort var jag inte beredd på. Jag trodde som sagt att man skulle få stryk en hel del, men inte att man skulle vara så utspelade som man har varit. Sex matcher och sex förluster, varav fem stycken efter ordinarie tid. Det är väl inte så att resultatet sprungit iväg så mycket, men utan Jhonas Enroth och Ryan Miller i kassen så hade det definitivt varit större siffror. Skotten har man förlorat med stora siffror i varje match och det är också ungefär så spelet sett ut. Man kan sammanfatta det med fyra ord som lyder ”spel mot ett mål”. Visst, någon gång kommer det vända för grabbarna, men jag tror inte det blir ikväll mot ett Minnesota som äntligen börjat vinna. Framåt har man bara gjort sex mål och laget är verkligen otroligt uddlöst. Man skapar knappt några vassa chanser och då blir det också svårt att göra mål. Henrik Tallinder väntas vara tillbaka ikväll vilket givetvis är ett litet plus, men inte hjälper det dem att göra mål. Enroth startar i kassen.

Colorado Avalanche v Minnesota Wild

Minnesota har spelat riktigt bra hittills, men inte förräns två matcher tillbaka så började man också få lite utdelning. Man startade med tre raka förluster. Hemma mot Kings och Ducks med uddamålet där det var små marginaler som avgjorde, och sedan på bortaplan mot Preds. Detta trots bra spel i alla tre matcherna och första vinsten kändes egentligen bara som en tidsfråga. Nu har man två vinster i rad där Winnipeg besegrades med 2-1 och sedan även Dallas med 5-1. Man hade full kontroll i båda matcherna och jag förväntar mig att man fortsätter sitt fina spel nu under natten när man tar sig ann Buffalo. Förstemålvakten Nicklas Bäckström är fortfarande skadad, men ersättaren Josh Harding har gjort det minst lika bra och det är absolut inget negativt. Man saknar Charlie Coyle, men annars ska man ha full trupp. Zach Parise har varit het på slutet och kan säkert hamna i målprotokollet  för de som är sugna på målskyttespel. Jag avstår dock då jag inte tror att det blir överdrivet många mål. En seger ska man kunna lösa utan större problem.


Jag har sett Buffalo under flera matcher hittills och laget är verkligen inte bra. Det är ett ungt lag som har svårt att ta sig in på motståndarnas kasse. Minnesota är starka bakåt och jag räknar med att Buffalo gör max två mål ikväll och då får man svårt att vinna. Jag spelar Minnesota ML till oddset 1.77 med 6 units. Spelet finns nästan överallt, men är högst på marknaden hos William Hill.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden