Idag är det match mellan Buffalo och Calgary där det förstnämnda laget står som hemmalag. Innan säsongen var detta två givna bottenlag, men det har ändå visat sig att ett av dem överraskat väldigt mycket hittills. Frågan är om succélaget från Calgary tar ännu en vinst idag? Jag är lite tveksam.

  • Match: Buffalo – Calgary 
  • Speltips: Buffalo ML
  • Odds: 2.43 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12/12, 01.05

buffalo_sabres_200x200Buffalo går som vanligt in som underdogs och det lär man förmodligen också vara i de flesta av de resterande matcherna den här säsongen. Starten av serien var otroligt dålig och man var brutalt dåliga framförallt framåt, men även till viss del bakåt. Man har ett ungt lag och jag tror nog många kanske tar lite tid på sig innan man sätter ett spelsystem som man har för tillfället. Därför kan det också gått lite trögt i början med tanke på att man radade upp förluster och knappt ens skapade några målchanser. På slutet har man dock spelat upp sig rejält. Man har börjat producera lite mer framåt och bakåt har man fått bättre koll på sitt försvarsspel, trots att det i vissa matcher ser ganska panikartat ut. Det känns dock som att det är en del i hur dem spelar. Framåt känns det som att det blir lite som det blir, man får försöka vara effektiva när man skapar lägen helt enkelt. Bakåt ser det dock väldigt rörigt ut i vissa stunder, men på nåt sätt så har dem lyckats bli ganska trygga i det man gör.  I försvaret så har man en väldigt passiv och liten box vilket gör att motståndarna ofta får ta skott väldigt långt utifrån. Det litar man på att sina målvakter tar och blir det så att målvakten släpper pucken har man mer eller mindre 3-4 man som är med på en eventuell retur. Jag har sett ett par av Buffalos matcher iår och man offrar sig faktiskt otroligt mycket trots att säsongen mer eller mindre är körd. Jag tror att Buffalos spel passar ganska bra mot ett lag som Calgary. Varför kan ni läsa mer om nedan.

calgary_flames_200x200Calgary är en av säsongens stora överraskningar såhär långt. Eller kanske tillochmed den största. Man har trots en tunn och inte alls bred trupp lyckats att placera sig på en sjätte plats i Western Conference, vilket innebär en säkrad slutspelsplats för tillfället. Jag skulle vilja säga att det är en otroligt stor bedrift med tanke på att pappersmässigt har man kanske en av de sämre trupperna i hela ligan och dessutom har man haft en hel del skadeproblem i början. Tittar man på truppen så är det ett lag utan större individuell skicklighet faktiskt. Däremot så har man haft en backbesättning som producerat väldigt många mål och poäng. Det innebär alltså att man bygger mycket av sitt spel på det. Man skickar mycket på mål utifrån och går mycket på returer, vilket man visat att man är bra på. Däremot tror jag inte att det passar så bra mot ett motstånd som vill ha motståndarnas skott utifrån för att kunna vara med på returtagningar. Båda lagen är bra på sin sak, men som sagt så tror jag det här gynnar Buffalo mera. Sabres är dessutom mycket bättre på hemmaisen än vad man är på resande fot och har spelat upp sig rejält gentemot starten. Calgary har spelat bra länge, men har inte en trupp för att klara det i längden och någongång känns det som att raset ska komma verkligen. Nu har man också två raka förluster och det kanske är ett tecken. Buffalo har vunnit 8 av sina 9 senaste hemmamatcher mot Calgary.


Jag tror helt enkelt inte att Calgarys spel passar så bra mot Buffalo. Sabres tighta box kommer göra det svårt för Calgary att få de där superlägena i slottet  som man är vana att ha. Det lär bli målsnålt då Buffalo inte tokkör framåt direkt. Blir det dessutom straffar så lägger jag en liten fördel för Buffalo som har väldigt duktiga straffskyttar. Mitt spel denna afton blir alltså Buffalo ML till oddset 2.43 hos Unibet. Insatsen blir medel och stannar idag på 5 units. 2-1 Sabres kanske?

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden