Två av SHL’s formstarkaste lag drabbar ikväll samman när Skellefteå åker till Gävle för att ta sig an Brynäs inne i Gavlerinken. En fredagsunderhållning utan dess like med två lag som har ett stort självförtroende och segrarna har duggat på ordentligt den senaste tiden. Vilket lag drar det längsta strået?

  • MatchBrynäs – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 27/11, 19:00

Brynäs studsade in på vinnarspåret efter nederlaget mot Luleå och vann komfortabelt i hemmaborgen mot ett uddlöst Färjestad med stabila 3-0. Segern betydde lagets sjätte på dom sju senaste matcherna. Inte nog med det så har Brynäs offensiv sett oerhört bra ut under säsongen. Under dessa sju matcher har laget mäktat med att göra tjugoåtta mål. Ett målsnitt på hela fyra mål per match.
Med massvis av trepoängare och segrar har Brynäs befäst sin topplacering i SHL. Efter tjugoen omgångar ligger laget på en fjärde plats med fyrtioen poäng. Ett poäng bakom trean Växjö och tre poäng ner till femman Linköping.

Hemmaspelet i Gavlerinken är en styrka utan dess like från Gävlelaget. Tio spelade hemmamatcher, poäng i nio av dessa och segrar i åtta matcher. Det har resulterat i tjugotre inspelade poäng och Brynäs är SHL’s tredje bästa hemmalag. Offensiven har fungerat väl även på hemmaplan och med trettiofyra mål framåt är det fjärde flest i serien och ger ett målsnitt på 3,4 mål framåt per match.
Brynäs har nu tre raka hemmasegrar och har gjort minst två mål nio av sina tio hemmamatcher. (Inkluderat övertid/straffar)

brynas_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå, Skellefteå och åter igen Skellefteå. Laget har verkligen hittat sitt spel och efter segern mot HV71 på bortaplan senast tog laget sin TIONDE raka seger och går fram som en ångvält i SHL. Allting fungerar klockrent, målvaktsspelet, offensiven och försvarsspelet. Laget öser in mål och på dom tjugoförsta omgångarna har laget gjort sextiosju mål. Det är tredje flest i serien och ger ett målsnitt på 3,19 mål per match.
Skellefteå har med storformen flugit upp i tabellen och har spelat ihop fyrtionio poäng. Det placerar laget på en andra plats i tabellen med fyra poäng bakom serieledande Frölunda och sju poäng ner till trean Växjö.

Borta som hemma kvittar för Skellefteå. Tio bortamatcher har laget spelat och av dessa har det blivit segrar i åtta matcher. Med tjugotvå poäng inspelade på på bortais är Skellefteå SHL’s bästa bortalag. Inte nog med så har Skellefteå gjort fler mål på bortaplan än på hemmaplan. Med trettiofyra mål framåt på resande fot är det andra flest i SHL och ger ett målsnitt på 3,4 gjorda mål per bortamatch.
I och med segern över HV71 på bortaplan senast har nu Skellefteå sju raka bortasegrar. Noterbart är att Skellefteå har gjort minst två mål i sina nio senaste bortamatcher.

Säsongens andra möte.
Även lagens första fight den här säsongen spelades i Gavlerinken. I den matchen kunde Skellefteå avgå med segern efter förläningsspel. Matchen slutade 2-3 för bortalaget.
Lagens tolv senaste möten, inkluderat slutspel har Skellefteå vunnit samtliga möten. Noterbart är att båda lagen har gjort minst två mål i dom fyra senaste bataljerna.
Inne i Gavlerinken har Brynäs förlorat sex raka matcher mot Skellefteå. Noterbart är att även där har lagen gjort minst två mål vardera i dom fyra senaste mötena.

Offensiv mot offensiv ikväll.
Två av SHL’s mest fruktade första kedjor ställs ikväll emot varandra. P. Zackrisson vs A. Rödin. Vem kommer leda sin kedja till seger ikväll? Något som däremot är säkert är att publiken kommer få saker i den här matchen.
Två lag som vill föra spelet, vill göra mycket mål och mest av allt vinna alla matcher som går. Brynäs vill mer än gärna vara det lag som sätter stopp för Skellefteå’s segersvit medan Skellefteå vill förlänga den. Men för att det ska bli poäng för något av lagen kommer det behövas minst två mål från vardera håll. Det är något lagen också brukar göra mot varandra. Eller vad sägs om minst två mål vardera i både lagens fyra senaste möten och i lagens fyra senaste möten i Gavlerinken. Det är två lag som ställs emot varandra som ligger i toppen av målfabrikationen i SHL och noterbart är att Skellefteå har gjort fler mål på bortaplan än på hemmaplan. Med en match mindre spelad på bortais dessutom.
Vi kommer få se en match med högt tempo, målchanser och ett hemmalag som mest av allt vill knäppa Skellefteå på näsan och bryta segersviten för laget, både i serien men även i inbördesmöten.
Mitt spel blir båda lagen gör minst två mål till 1,79 hos Unibet.