Brynäs är det bättre laget för den tredje matchen av tre, men som alltid orkar inte laget dom sista tio minuterna och förlorar tungt. Nu är det 3-0 i matchserien till Skellefteå. Seriesegrande Skellefteå har alltså fyra matchbollar att ta sig vidare till semifinal. Inte nog med det har nu Skellefteå TIO raka segrar över Brynäs. Kvartsfinalserien är över redan ikväll?

  • Match: Brynäs – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål 
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 18/3, 18:30

brynas_200V.S skelleftea_200

Brynäs har hamnat i en enorm uppförsbacke. 0-3 i matchserien och trots att laget har haft mängder av chanser att kunna stänga matcherna vill det sig inte för Gävle-laget. Ett tydligt bevis blev senast under förlängningen när Brynäs skjuter i stolpen under inledning av förlängningen och bara någon minut senare avgör ex brynäsaren Daniel Widing för Skellefteå.

Det har varit tre matcher som har varit händelserika, målrika och matcher med högt tempo. Skellefteå har sett förvånansvärt nonchalanta ut och är det för att laget är ”mätta” för säsongen eller är det ren och skär underskattning från lagets sida?

I match nummer ett vann Skellefteå med 4-1 på hemmaplan efter många tveksamma domslut och laget tog tillvara på lägena man fick medan Brynäs i stort sätt missade allt och lite till.

I match nummer två var Brynäs det bättre laget och hade chanser för att öka ledningen till 3-1 i hemmaborgen. Istället kom 2-2 från Skellefteå och med bara 1.35 kvar av matchen kom även 2-3 från osynlige Janne Pesonen och matchen vanns till slut med 4-2 till västerbottningarnas fördel.

I matchen nummer tre tappade Brynäs än en gång sin 2-1 ledning och trots att laget vaskade fram massor utav målchanser och missat powerplay kom istället 2-2 från Skellefteå. Matchen gick till övertid och där vann Skellefteå efter drygt tre minuters spel.

Vi kan summera att Brynäs verkligen har gett Skellefteå en kamp, men laget har inte riktigt räckt till när det inte blir större andrum än bara ett mål och orkar därefter inte vinna matcherna när kvitteringen har fallit.

TIO raka segrar för Skellefteå i inbördesmöten.
Den här säsongen har lagen möts åtta gånger. Av dessa åtta matcher har fem matcher passerat över 4,5 mål.
Spanar vi in ännu längre har nio av dom tretton senaste mötena passerat över 4,5 mål och tre av dom andra fyra matcherna stannat på exakt fyra mål.

Vinna eller försvinna är det som gäller?
Frågan är om Brynäs har gett upp matchserien. Aldrig har ett lag har vänt ett 0-3 underläge i en matchserie under Elitseriens eller i SHL’s historia. Jag tror inte heller fallet kommer bli så. Brynäs ser något tröttkörda ut och skadorna laget har dragits med under hela säsongen börjar mer och mer ta ut sin rätt när matcherna duggar tätt.
Däremot har jag svårt att tro att Brynäs bara kommer lägga sig ner och dö. Laget har visat stark och god moral och spelat med namnet på bröstet och inte det på ryggen.
Brynäs spelar sannolikt sin sista hemmamatch för säsongen och då lär laget vilja visa hemmafansen att laget aldrig ger sig. Men för att besegra Skellefteå kommer det behövas minst tre till fyra mål.
Skellefteå måste steppa upp flera steg om laget ska vinna SM-guld även den här säsongen. Laget har inte alls spelat så bra som man gjorde under grundserien. Däremot går Skellefteå för att avgöra matchserien ikväll. Mycket på grund av att övriga kvartsfinalserier ser ut att kunna bli långa, och i ett slutspel är det viktigt att få vila när tillfällena ges. Skellefteå är offensivt skickliga och trivs ofantligt bra mot Brynäs. Tio raka segrar för Skellefteå och nio av lagens tretton senaste möten har innehållit minst fem mål efter fulltid.
Det är två lag som kommer göra allt för vinna matchen och risken finns att Brynäs ork inte räcker till och då lär det kunna rassla lite till i Brynäs-kassen.
Därav ser jag överspelet på 4,5 mål som alldeles för högt. Det är trots att Brynäs som står på ena sidan som har släppt in mängder av mål under säsongens lopp mot Skellefteå som har öst in mål under säsongen.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,90 hos Betsafe.