Det återstår bara fem omgångar i SHL och poängen är viktigare än någonsin. Kanske mest för Brynäs som lever lite i en ovetenskap om laget ska lyckas ta sig till playoff eller få kvala sig kvar i SHL. Laget ligger nu på playoff plats men jagas tätt av Leksand.
Att då få möta ett Örebro som har en sanslös form och siktar uppåt i tabellen gör det inte lättare för Brynäs. Kanske kan hemmaplansfördelen och historiken hemma mot Örebro hjälpa hemmalaget?

  • Match: Brynäs – Örebro
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Brynäs  
  • Odds: 1,87 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 24/2, 19.00

Brynäs lyckades inte vinna över Färjestad i den förra omgången. Detta trots att Brynäs var det bättre laget i halva matchen men kunde inte få in pucken. Istället kunde Färjestad ta ledningen och fast att Brynäs kvitterade kunde Färjestad vinna med 3-1 och ge Brynäs sin tredje förlust på lagets fem senaste matcher.
Brynäs har med två trepoängare på dom fem senaste matcherna gjort att laget ligger i förarsätet om att slippa kvalspel. Brynäs står på femtionio poäng medan Leksand står på femtiofem med fem omgångar kvar. Djurgården är även dom inblandad i streckstriden på allvar och har bara två poäng fler än Brynäs.

Hemma i Gavlerinken har Brynäs nu två raka förluster. Men trots det har Gävle-laget tagit fyrtiosex poäng på hemmaplan. Det gör Brynäs till seriens sjunde bästa hemmalag. Det med en statistik på femton segrar, varav två efter övertid/straffar och tio förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Brynäs har på sin fem senaste matcher två segrar och tre förluster.

Brynäs kommer till spel utan, enligt Skadekollen.com
Simon Bertilsson
Alexander Lindgren
Sebastian Enterfeldt
Jörgen Sundqvist

brynas_200V.S orebro_200

Örebro vann sin tredje raka match när Frölunda besegrades med 4-2 på hemmaplan. En match som avgjordes under den andra perioden när Örebro gick från 1-0 till 4-1.
Med sju segrar på lagets åtta senaste matcher har Örebro kommit ikapp dom flesta topplagen. Örebro har åttiotre poäng efter femti omgångar och ligger på en femte plats. Laget har nu bara ett poäng upp till fyran Linköping och bara sex upp till tvåan Växjö.

Bortaspelet har inte heller varit någon större nackdel för närkingarna. Örebro har elva segrar, varav fyra efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav fyra efter övertid/straffar på sina tjugofem bortamatcher. Det gör att Örebro har spelat ihop trettiotre poäng efter tjugofem bortamatcher och är SHL’s sjunde bästa bortalag.
I den senaste bortamatchen vann Örebro med 5-3 mot Leksand. Det var Örebro’s tredje bortaseger på sina fem senaste bortamatcher.

Örebro kommer till spel utan, enligt Skadekollen.com:
Henrik Löwdahl
Daniel Viksten
Henrik Lundberg

Det femte och sista mötet under grundserien.
Två av fyra matcher har slutat oavgjort under fulltid och lagen har avgjort en match vardera efter straffar. Noterbart är samtliga fyra matchen har slutat med en hemmaseger.

10.01.15SHLÖrebroBrynäs2 : 1
13.12.14SHLBrynäsÖrebro4 : 3
(3 : 3)
20.11.14SHLÖrebroBrynäs2 : 1
(1 : 1)
15.10.14SHLBrynäsÖrebro4 : 1

Lagen har mött varandra fyra gånger i Gävle sen Örebro tog steget upp till SHL dom fyra mötena har samtliga slutat med en hemmaseger för Brynäs.

Blir det femte raka hemmasegern mellan lagen?
Det bland annat på grund av att Brynäs har gjort två raka matcher med ett stabilt och imponerande spel och hade laget fått till målskyttet mot Färjestad hade laget tagit två raka trepoängare.
Brynäs är nu ett lag som är på väg åt rätt håll och Thomas Berglund verkar ha hittat rätt koncept.
Brynäs är ett starkt hemmalag och har ett starkt powerplay. Örebro’s säsong är imponerande och laget kan gå längre än vad många tror. Laget har nu en fenomenal form och sju segrar på dom åtta senaste matcherna.
Däremot trivs Örebro inte lika bra mot Brynäs och har haft svårt för Gävle-laget.
Brynäs har fyra raka hemmasegrar mot Örebro och har två segrar på fyra möten den här säsongen.
En match som Brynäs måste vinna och har inte råd att tappa poäng. Brynäs kommer vara ruggigt revanschsugna efter bottennappet senast och spelar laget som man gjorde i fredags och lördags blir det en tuff match för Örebro.
Mitt spel blir Brynäs som segrare inklusive övertid och straffar till 1,87 hos Nordicbet.