Hemmastarka Brynäs tar idag emot Modo hemma i Läkerol Arena. Brynäs ligger trea för tillfället och ligger på hyfsat säker mark. Modo ligger på en nionde plats just nu i den här extremt tajta elitserie. Har hittat ett under/över spel här som jag testar.

  • Match: Brynäs – Modo
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2.35 (expekt)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Brynäs har spelat tre raka bortamatcher och är nu alltså tillbaka i Läkerol Arena. På hemmais har man imponerat stort på slutet och har fyra vinster och ett kryss på de fem senaste matcherna här. Senast spelade man borta mot Skellefteå och gjorde en riktigt bra match, man var faktiskt värda alla tre poängen i den matchen, men fick vända hem med endast en pinne efter ett straffavgörande. Man har stor offensiv kvalité i laget och har haft en bra poduktion av mål på hemmais på slutet.

Till kvällensdrabbning får man klara sig utan Lauritzen och Dackell som varit borta en längre period, annars ser det bra ut på skadefronten. Niklas Svedberg förväntas ta plats i kassen för hemmalaget.

Modo blandar och ger friskt tycker jag och verkar inte ha nån jämnhet i laget. På bortais har man varit helt ok senaste tiden, trots att man kommer från två raka förluster nu mot Linköping och senast Frölunda. Innan dessa förluster hade man faktiskt tagit poäng i åtta raka bortamatcher. Anfallsspelet kan man knappast klaga på och man har hela tre spelare topp-åtta i elitseriens poängliga. Men bakåt har det långa stunder inte alls sett bra ut och jag tycker man har en för svag backbesättning för att gå långt i år.

Till dagens match saknas Westin och Meyer. Man har värvat backen Patrik Cedergren från div 1 och han följer med laget till Gävle.

——————————————————————————————–

Jag tror det här kommer bli en sevärd match med fokus på anfallsspelet. Bägge dessa lag ligger i toppen av antal gjorda mål i elitserien, samtidigt så ligger man även med i toppen över insläppta mål. Tycker 2.35 är ett bra odds som måste testas här!

Spelar även 2/10 units på en Brynäsvinst pga hemmaspelet man visat upp på slutet, 1.90 ger en del bolag för detta.

5-2 har de två senaste mötena mellan dessa lag slutat i Läkerol Arena, en upprepning av detta idag vore fint.

/e@sy