SHL fortsätter mot grundseriens slut. Lagen äntrar nu den trettiotredje omgången av femtiotvå. Tabellfemman Brynäs tar emot nästjumbon Modo. Mellan lagen skiljer det tjugoåtta poäng och sist Modo gästade Galverinken blev matchen målrik. Blir utfallet likadant även ikväll?

  • MatchBrynäs – Modo
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 14/1, 19:00

Brynäs vann i den förra omgången med 3-2 på hemmaplan mot Malmö. Ack en sån viktig seger för både tabelläget, men även för självförtroendet. Laget hade innan vinsten tre raka nederlag och var på väg neråt i tabellen. Nu hittas Brynäs redan på en femte plats med femtiofem poäng efter trettiotvå spelade omgångar. Tabellen är däremot ofantligt jämn där Brynäs ligger och laget står på samma poängskörd som trean och fyran, Linköping och Växjö. Ner till åttonde placerade Djurgården skiljer det bara fyra poäng.

Hemmaplan är platsen som Brynäs trivs allra bäst på. Laget har vunnit tolv av sina sexton hemmamatcher. Tagit trettiofyra poäng och är seriens tredje bästa hemmalag. Dessutom är Brynäs det lag som har gjort sjätte flest mål på hemmaplan och släppt in andra minst. Med målskillnaden 48-31 snittas matcherna på 4,93 mål. Av Brynäs sexton hemmamatcher har sju matcher passerat över 4,5 mål.
Laget vann som sagt sin senaste hemmamatch mot Malmö med 3-2. Segern var Brynäs fjärde på dom fem senaste hemmamatcherna. Noterbart är att Brynäs har gjort tolv mål på dessa fem matcher.

brynas_200 V.S modo_200

Modo gjorde en riktigt bra match mot Skellefteå i den förra omgången. Men trots det föll laget på nytt med 0-3 på hemmaplan och inkasserade lagets tredje förlust på dom fyra senaste matcherna.
Medan motståndarna samtidigt vinner ser Modo’s tabelläge hopplöst ut. Laget befinner sig näst sist i tabellen med tjugosju poäng efter trettiotvå omgångar och har femton poäng ner till jumbon Karlskrona. Upp till säker mark är det hela nio poäng. 
Modo är dessutom det lag som har släppt in näst flest mål. Inte konstigt att laget ligger långt ner. Med hundratolv mål i baken släpper Modo in i snitt 3,5 mål per match.

På bortaplan har Modo spelat sexton bortamatcher. Av dessa matcher har tolv stycken passerat över 4,5 mål. Målskillnaden 32-60 ger målsnittet 5,75 mål per bortamatch. Modo vann förvisso lagets förra bortamatch. Då mot självaste serieledande Frölunda med 4-3. Segern var lagets andra på dom sju senaste bortamatcherna.
Totalt sett har poängskörden på bortaplan varit bedrövlig. Ynka åtta poäng på lagets bortamatcher och endast en seger efter fulltid och totalt tre segrar.

Säsongens tredje möte av fyra.
Sist Modo gästade Brynäs tappade laget en 4-1 ledning och föll med 4-7.
I hemmamatchen mot Brynäs föll Modo också och då med siffrorna 3-4. Notera att båda mötena har passerat över 5,0 mål utan problem.

Det är mål som måste produceras för poäng.
Och poäng är något båda lagen suktar efter. Brynäs måste vinna för att inte hamna under topp sex medan Modo måste vinna för att ha chans att undvika kvalspel. Visst talar det även för mål? Ja självklart. Modo är ett utav seriens sämsta defensiva lag och släpper in näst flest mål på bortais, men även totalt i hela serien. Ett målsnitt på 3,5 mål i baken gör att man inte vinner många matcher. Därav måste Modo framåt för att chans till poäng. Det på grund av att Brynäs är sylvasst på hemmaplan och öser in mål på hemmais. Samtidigt som Brynäs trivs bra mot Modo den här säsongen. Totalt tolv gjorda mål på Ö-vikslaget på två matcher. Modo har i och för sig gjort sju på Brynäs på dessa två möten.
Summa summarum blir att det är två lag som har krassliga defensiver emellanåt. Ett hemmalag med en stark hemmaform och öser in mål på hemmais medan ett bortalag är i desperat jakt på poäng. Sist Modo gästade blev det elva mål på resultattavlan. Inte fullt så många mål lär det bli men det är två lag som måste framåt och måste ta poäng.
Mitt spel blir över 5,0 mål till 1,85 hos Unibet.