SHL trampar vidare efter några dagars uppehåll. Nu åker vi mot Gävle där Brynäs tar emot Modo. Ett hemmalag som återfår Christian Djoos efter en sejour på andra sidan Atlanten. Båda lagen kommer med segrar i ryggen från lördagens omgång.

  • Match: Brynäs – Modo
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 1/10, 19.00

Brynäs fick äntligen vinna i SHL igen. Efter tre raka nederlag så kom segern på hemmaplan mot Linköping. En match som Brynäs vann med 4-3 efter förlängning. Matchen var underhållande och hemmalaget spelade en bra hockey och skapade många farliga målchanser. Brynäs tog ledningen med 2-0 och hade även 3-1 efter halva andra perioden. Men Linköping kom igen och trots en tappad 3-1 ledning så kunde hemmalaget avgöra i förlängningen och stärka självförtroendet.

Brynäs fem senaste matcher så har det resulterat i sex poäng. Det via två segrar och tre förluster.
Brynäs landar därmed totalt på sex poäng efter sex omgångar och ligger på en mindre smickrande elfte plats. En stor del till lagets tabellplacering är ineffektiviteten. Med endast elva mål framåt på dessa matcher så har Brynäs gjort näst minst antal mål i hela SHL och har ett ynka snitt på 1,83 mål per match.

Hemma i Gävle ser det däremot betydligt bättre ut. Poäng i samtliga hemmamatcher. Ett anfallsspel som har fungerat bättre än på bortaplan. Av Brynäs elva mål framåt så har nio av dessa mål kommit på hemmaplan. Brynäs har plockat sex poäng på tre hemmamatcher. Det gör Brynäs till seriens sjunde bästa hemmalag med en statisk på två segrar, varav en efter förlängning och en förlust efter straffar och en målskillnad på 9-6. Det ger ett snitt på tre mål framåt per match och två mål bakåt.

Morgondagens match går ut på att få in drivet mot kassen och att behålla intensiteten samt att spela ett bra försvarsspel som laget gjorde i lördags mot Linköping. Det behövs för att få utdelning säger Brynäs assisterande tränare.
Brynäs återfår Christian Djoos som har varit på andra sidan Atlanten och har även lånat in målvakten Joel Gistedt som fick sparken från Leksand för några dagar sedan. Laget har fortsatt skador på Jesper Ollas och Sondre Olden enligt Eliteprospect.com

BrynäsModo

Modo Hockey vann även dom sin senaste match. Då mot ett formsvagt Leksand som det råder ett smärre kaos inom. Men till matchen så skaffade sig Modo en 2-0 ledning i början av den andra perioden. Men Leksand vaknade och innan den andra perioden var slut ledde dalmasarna med 3-2. Men Modo skärpte sig och tog sig i kragen och vände tillbaka och vann till slut med 5-3.

Modo’s fem senaste matcher så har det slutat med tre segrar och två förluster. Det har resulterat i totalt nio poäng. Det gör att Modo efter sex spelade omgångar hamnar på en femte plats med just nio poäng.
Till skillnad från Brynäs så är Modo seriens näst målgladaste lag, både framåt och bakåt. Med en målskillnad på 20-18 så snittar Modo hittills sina matcher på smått otroliga 6,3 mål.

Modo var ett av fjolårets bästa bortalag. Modo’s senaste bortamatch var mot Frölunda. Där föll laget med 3-2. Modo har spelat till sig tre poäng på tre spelade bortamatcher och gör laget till seriens femte bästa bortalag. Med en statistik på en seger och två förluster och en målskillnad på 10-11. Det ger ett snitt på 3,33 mål framåt och 3,6 mål bakåt per match för Modo.

Modo går in med dessa ord till matchen ” Framgångsreceptet i morgon innehåller inte några hemligheter. Det handlar om att vi ska ligga rätt i positionerna. Att vi vinner kamperna framför de båda målen, säger MODO Hockeys assisterande coach Henrik Gradin”
Modo kommer till spel med samma lag som senast förutom att Fabian Norberg kommer in istället för Jesper Lindgren.

Det brukar bli jämna och täta fighter lagen emellan.
Med lagens fem möten förra säsongen så slutade tre av fem matcher med en uddamålsseger. Brynäs vann tre möten och Modo vann två. Noterbart är att fyra av fem matcher slutade över 4,5 mål medan den femte matchen stannade på fyra mål under ordinarie tid.
I Gavlerinken har Brynäs vunnit tre av dom fem senaste matcherna. I dessa fem matcher har två matcher slutat över 4,5 mål.

Två lag som kommer till spel taggade för att bärga tre poäng.
Brynäs med seger i ryggen och fick äntligen in lite ”enkla” mål i sin senaste match. Samtidigt som Modo har gått riktigt bra i målskyttet. Med hela tjugo mål framåt så är Modo seriens näst målgladaste lag. Men till nackdelen för Brynäs och Modo är det försvarsspel som lagen har visat upp hittills, med sexton respektive arton mål i baken på sex omgångar.
Det som talar för ett överspel är:
1: Båda lagen har goda offensiva kvalitéer och Brynäs är starka på hemmaplan och har gjort nio av sina elva mål på just hemmaplan medan Modo har öst in mål i nästan varje omgång.
2: Båda lagen har en svagare defensiv. Modo’s defensiv har varit ifrågasatt inför säsongen och den har inte varit den bästa i början heller. Brynäs försvar har varit svajigt. Ett nonchalant spel bitvis och alldeles för många onödiga utvisningar samtidigt som B. Starkbaum inte har kommit upp till sin topp nivå och ser ut att ha en bit till formen.
3: Två lag i bra målform, Brynäs med fyra mål senast mot ett Modo som har gjort sjutton mål framåt på sina fyra senaste matcher.
Fyra av fem möten förra säsongen slutade över 4,5 mål och det brukar vara kämpa, vilja och strid när lagen tar sig an varandra.

Båda lagen kommer gå för seger och ska det bärgas tre poäng för något av lagen så måste det göras minst tre mål framåt. Med två lag som är i bra målform framförallt Modo så ser jag överspelet på 4,5 mål som matchens bästa spel. Det läggs till 1,75 hos Betsafe.