Ett kortare uppehåll har ägt rum i SHL efter att det spelades Champions Hockey League tidigare i veckan. Ett av lagen som spelade cupspel var Luleå. Nu blir det tillbaka till verkligheten och ett möte på bortaplan mot Brynäs. Ett Brynäs som ryckt upp sitt spel betydligt den senaste tiden. Kan laget ta tillvara på det och utnyttja att Luleå kanske har tankarna kvar i insatsen i semifinalspelet mot Skellefteå?

  • Match: Brynäs – Luleå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Brynäs
  • Odds: 1,85 Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 15/1, 19:00

Brynäs förlorade sin senaste match mot Örebro på bortaplan med 2-1. Brynäs gjorde två bra perioder, den första och den tredje. Men det räckte inte till poäng då reduceringen till 1-2 kom alldeles för sent. Det skall sägas att det fanns lägen till en kvittering under den lilla tid som återstod.

Med två segrar på sina fem senaste matcher har Brynäs tagit fem poäng på dessa matcher. Vilket gör laget till seriens tionde formstarkaste lag. Med endast tre segrar på lagets elva senaste matcher har Brynäs rasat i tabellen. Efter trettiosju spelade omgångar ligger Brynäs på en tionde plats med fyrtiofem poäng. Det är sju poäng upp till nian Djurgården men bara tre ner till Leksand som ligger under kvalstrecket.

Hemma i Gavlerinken har Brynäs gått starkt. Laget har hittills spelat arton hemmamatcher. På dessa matcher har Brynäs tagit trettiosex poäng och det gör laget till seriens femte bästa hemmalag. Inte nog med det så är Brynäs det lag som har gjort överlägset flest mål på hemmaplan, hela sextiofyra stycken.
Brynäs besegrade Djurgården i sin senaste hemmamatch med 4-2. Det var den fjärde matchen med poäng i av dom fem senaste, varav tre av dessa har slutat med seger.

Brynäs återfår ett gäng spelare och kommer till spel utan, Jens Lööke, Mattias Nörstebö och Sondre Olden.

brynas_200 V.S lulea_200

Luleå har inte haft något uppehåll då laget är vidare i Champions Hockey League. Det vankades semifinal i tisdags mot Skellefteå på bortaplan. Luleå lyckades klara oavgjort tack vare en sen kvittering till 2-2 med nästan bara minuten kvar att spela.

I SHL har Luleå tagit tre segrar på sina fem senaste matcher. Senast besegrades Modo med 2-1. Med nio poäng på dom fem senaste matcherna är Luleå seriens femte formstarkaste lag.
Luleå har spelat till sig femtiotre poäng efter åtta trettiosju spelade omgångar och ligger på en åttonde plats i tabellen. Laget har två poäng upp till sjuan Färjestad och ett ner till nian Djurgården.

Luleå har gjort en bra säsong på bortaplan. Laget har spelat nitton bortamatcher och har på dessa matcher tagit tjugotvå poäng. Det gör Luleå till seriens sjätte bästa bortalag.
Däremot har det gått lite i stå den senaste tiden då det har blivit två raka bortaförluster. Sist mot Skellefteå med 4-2 och dessförinnan HV71 med 3-2. Annars har Luleå tre segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Säsongens fjärde möte av fem.
Hittills har Brynäs spelat en hemmamatch. I den matchen blev det en total överkörning från hemmalaget som vann med hela 7-2.
Dom två andra matcherna har spelats i Coop Arena i Luleå och där har Luleå vunnit båda mötena. Jämna matcher skall sägas, första med 2-1 och den senaste med 3-2.
Lagens fem senaste i Gavlerinken har slutat med FEM raka segrar för Brynäs. Luleå har det oerhört tungt i Gävle.

Kan Brynäs dra nytta av Luleå’s Champions Hockey League spel under veckan?
Ja, det tror jag. Detta till en del av att Luleå gjorde en strålande insats och kom tillbaka mot Skellefteå trots en tappad 1-0 ledning, så lyckades Luleå kvittera med bara minuten kvar av matchen. Risken finns där att Luleå-lirarna är nöjda med insatsen och har lite för mycket fokus på den kommande returen där laget har ett strålande slagläge.
Medan Brynäs har vilat sen i lördags och har tränat bra. Sen har laget återfått viktiga spelare till den kommande matchen. Brynäs har ryckt upp sitt spel den senaste tiden och det ser allt bättre ut för framtiden.
Sen är Brynäs ett utav seriens bästa hemmalag och när Brynäs möter Luleå på hemmaplan brukar det resultera i seger. Fem raka segrar som hemmaspelarna mer än gärna gör till sex, och en seger kan ge ett ryck från lagen under kvalstrecket. Där vill Brynäs mer än gärna komma ifrån.
Med ett pånyttfött Brynäs mot ett för stunden svagt borta spelande Luleå gör att mitt spel blir Brynäs som segrare inklusive övertid och straffar till 1,85 hos Nordicbet.