Lördagsunderhållning i Gavlerinken. Brynäs som spelade så sent som igår tar sig an ett Linköping som har vilat sen i onsdags. Orkar Brynäs sadla om från förlusten i fredags mot Skellefteå?

  • Match: Brynäs – Linköping
  • Spel: Money line Brynäs
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 18.30 27/9

Brynäs som spelade match så sent som igår kväll. Då mötte laget Skellefteå på bortais. En match som vi kan minnas ur Brynäs ögon var: slarv, tabbar och alldeles för många utvisningar. Brynäs försvarade sig bra i början av den första perioden men efter dryga elva minuter så gör B. Starkbaum säsongens tabbe. Han släpper in en puck från halva planen. Brynäs hämtar sig och kvitterar i början av den andra perioden. Men sen ett slarv på blålinjen som sker Skellefteå ett tre mot två läge straffar sig och hemmalaget leder med 2-1. 3-1 målet kommer i powerplay för Skellefteå då Brynäs drar på sig onödiga utvisningar. 4-1 kommer sedan i öppen kasse och Brynäs var aldrig nära i den tredje perioden att få kontakt med Skellefteå. Förlusten innebar det tredje raka nederlaget.

Brynäs har spelat totalt fem matcher. Det har resulterat i en seger och fyra förluster, varav en förlust efter straffar vilket gör att Brynäs har spelat till sig blygsamma fyra poäng och ligger därmed på en elfte plats i tabellen.

Gavlerinken blev namnet på arenan inför säsongen. Den så minnesvärda hallen fick återuppstå i nytt format. Men trots det så har publiken svikit laget på hemmaplan. Senaste matchen mot Växjö (förlust 1-2 efter straffar) så hittade enbart ca 3 500 personer dit.
Brynäs har spelat två hemmamatcher hittills och det har slutat med en seger och en förlust. Det gör Brynäs till skrivande stund seriens sjunde bästa hemmalag.
Brynäs saknar vad jag kan tyda Christian Djoos, Jesper Ollas och Sondre Olden inför kvällens match.

Brynäs Linköpings-HC

Linköping HC spelade Champions Hockey League i veckan närmare i onsdags. Då på bortaplan mot finska TPS Turku. En svängig match där lagen turades om att ha ledningen. Men när slutsignalen ljöd så stod det 3-3 på resultattavlan och efter en mållös förlängning så slutade det med straffar. Där drog Linköping det längsta strået och tack vare segern så är Linköping nu klara gruppsegrare i gruppen. 

I SHL spelade Linköping senast mot Växjö på hemmaplan. En match som Linköping hade ledningen i med 1-0 och hade 2-2 läge inför den tredje perioden. Men där tog det stopp då Växjö trampade upp ett snäpp och gick upp till en 2-5 ledning. Matchen slutade tillslut 3-5.
Annars har Linköping på sina fem matcher i SHL tagit två segrar och förlorat tre matcher. Det gör att Linköping med sina sex poäng ligger på nionde plats.

Bortaplan är ingen dröm för Linköping. Förra säsongens bortaspel var inge vidare och i år har det inte börjat bättre om vi ska hålla oss till SHL. Två bortamatcher mot HV 71 och Skellefteå har båda resulterat i två klara förluster. Det gör Linköping till seriens nionde sämsta bortalag med noll poäng. (Tillsammans med yterliggare fyra lag som är nollade på bortais)
Linköping återfår Magnus Johansson men saknar Henrik Törnqvist som får spela J20. Laget åker ner med tolv forwards och åtta backar.

Fyra av fem möten förra året vanns av hemmalaget.
Brynäs hade två hemmamatcher ifjol mot Linköping. Båda dessa matcher vann laget och knep även en bortaseger. Därmed vann Brynäs tre av fem möten förra säsongen lagen emellan.
Hemmaplan för Brynäs mot Linköping brukar vara seger. I lagens fem senaste möten i Gävle har Brynäs gått segrande ur fyra av dessa fem och har vunnit två raka matcher på hemmaplan.

Hemmaplansfördelen kommer bli den avgörande faktorn ikväll?
Kan Brynäs studsa tillbaka efter dom tre senaste förlusterna och den senaste redan igår? Jag tror det då laget nu möter en passande uppgift. Ett Linköping som inte trivs på bortaplan i SHL och speciellt inte borta mot Brynäs. Nu har Brynäs spel inte sett alltför imponerande ut i vissa matcher. Alldeles för mycket slarv och onödiga utvisningar. Men och andra sidan så har inte Linköping’s spel gjort det heller. Det är i Champions Hockey League laget har spelat bäst.
Brynäs har nu goda möjligheter att vända på den dystra trenden. Revanschlusten är enorm. Mot ett Linköping som kan kanske ha kvar lite fokus från avancemanget i Champions Hockey League.
Det är löningshelg och Brynäs kommer hissa upp en vepa av Janne Larsson i taket strax innan kvällens nedsläpp vilket bör leda att det kommer en hel del publik ikväll.
Ett Brynäs som vill vinna igen och med förhoppningsvis ett rejält publikstöd i ryggen och en mental boost över att Janne Larsson’s hjärta för klubben kommer få spelarna att spela för loggan på bröstet och inte för namnet på ryggen. Samtidigt som fansen börjar skrika efter seger och att sparka tränare så är det bara seger spelarna har i huvudet ikväll.
Ett borta svagt Linköping som inte trivs i Gävle gör att jag tror att Brynäs vänder sin förlusttrend ikväll. Men det gäller att Brynäs skärper sig med att ta onödiga utvisningar annars blir det jobbigt ikväll.

Mitt spel blir Brynäs som segrare inklusive övertid och straffar till 2,10 hos bet365.