Den fyrtioåttonde omgången ska fullbordas i SHL under onsdagskvällen. I en match möts två lag som är i stora poängbehov för att kunna slippa jobbiga matcher framöver. Hemmalaget Brynäs föll tungt senast mot Frölunda på bortaplan medan Linköping satte stopp för en tre matchers lång förlustrad.
Det är två lag i grund och botten som gör massor av mål och tar lagen med sig det till kvällens möte eller är det försvarsspelet som kommer att bli avgörande?

  • Match: Brynäs – Linköping
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 18/2, 19.00

Brynäs kommer till spel med förlust nu senast. Då föll laget på bortaplan mot Frölunda med 4-0. Frölunda gjorde ett psykologiskt tungt 1-0 mål med bara två sekunder kvar av den första perioden och kunde därefter hålla undan.
Förlusten var Brynäs tredje på lagets fem senaste matcher och med sju poäng på dessa matcher är Brynäs seriens sjunde formstarkaste lag.
Den något förbättrande formen har gjort att Brynäs har klättrat över kvalstrecket och befinner sig på en tionde plats med femtiosex poäng efter fyrtiosju omgångar.
Brynäs har haft en tung säsong med defensiven och har släppt in tredje flest mål i serien. En målskillnad på 116-142 ger ett snitt på 5,48 mål per match.

Hemma i Gavlerinken har Brynäs radat upp två raka segrar. Senast besegrades Leksand med 4-1. Laget har samtidigt tagit poäng i tre raka hemmamatcher och har tre segrar på sina fem senaste hemmamatcher. Det gör att Brynäs har spelat ihop fyrtiosex poäng på hemmaplan och är seriens sjätte bästa hemmalag.
På dessa matcher har det blivit bra med mål, hela hundratrettiosju stycken. Det ger ett snitt på 5,95 mål per match.
Brynäs har spelat målrikt i sina senaste hemmamatcher och på dom fem senaste hemmamatcherna har det totalt blivit tjugofem mål. Det ger ett snitt på fem mål per match.

brynas_200V.S linkoping_200

Linköping kommer till spel med en bruten svit efter att ha besegrat Örebro på hemmaplan i den förra omgången med 1-0. Segern betydde att Linköping bröt en tre matchers lång förlustrad och har på sina fem senaste matcher två segrar och tre förluster. Det gör att Linköping har spelat ihop sex poäng och är seriens nionde formstarkaste lag.
Med den något svaga formen har Linköping återigen hamnat i kampen kring direktplatserna till slutspelet. Linköping har spelat till sig sjuttiofem poäng och placerar sig på en sjätte plats med ett poäng upp till femman Färjestad och ett ner till sjuan Örebro.
Linköping har spelat 29/47 matcher med minst fem mål på tavlan. Det har gett laget en målskillnad på 127-114 och ett snitt på 5,1 mål per match.

På bortaplan är däremot Linköping ett normalt bortalag. Laget har tagit tjugonio poäng på bortais och är seriens sjunde bästa bortalag efter tjugotre bortamatcher.
Linköping’s överspels matcher har till stor del kommit på just bortais där 16/23 bortamatcher har passerat över 4,5 mål och ett målsnitt på 5,7 mål per bortamatch.
I den senaste bortamatchen föll Linköping mot Färjestad med 3-2. Det var lagets andra raka förlust på bortaplan och lagets fjärde raka bortamatch som innehöll minst fem mål.

Det femte och sista mötet för den här grundserien.
Brynäs vann lagens första möte och därefter har Linköping gått segrande ur resten.

29.01.15SHLLinköpingBrynäs4 : 1
04.12.14SHLBrynäsLinköping1 : 2
(1 : 1)
23.10.14SHLLinköpingBrynäs5 : 0
27.09.14SHLBrynäsLinköping4 : 3
(3 : 3)

Noterbart är att tre av lagens fyra möten har passerat över 4,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Gavlerinken har slutat med tre segrar för Brynäs och två för Linköping. Noterbart är att två av dessa fem matcher har slutat över 4,5 mål.

Tre tunga poäng som står på spel.
Ett starkt hemmalag som Brynäs har spelat upp sig mer och mer och förlusten senast kom till stor anledning av lagets sena baklängesmål i den första perioden. Motståndarna Linköping fick äntligen vinna en match och är återigen på vinnarspåret.
Det är två lag som har spelat ofantligt många överspels matcher den här säsongen och tre av lagens fyra möten har passerat över linan under nuvarande säsong.
Båda lagen måste framåt och måste ta poäng. Brynäs snittar nästan sex mål per hemmamatch och Linköping vill inte vara mycket sämre på bortaplan med ett snitt på 5,7 mål per bortamatch.
Med två lag som saknar defensive kuggar och har en bländande offensiv samt ett powerplay spel gör att det kommer sannolikt smälla en hel del ikväll.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,73 hos Nordicbet.