Det återstår fem matcher för att fullborda den fyrtiosjätte omgången i SHL. När alla matcher är färdigspelade idag återstår det bara nio omgångar av serien. Därav är betydelsen i matcherna fruktansvärt viktig. Idag är det dags för derby mellan Brynäs – Leksand. Ett hemmalag som har blivit bättre och bättre sen Thomas Berglund tog över rodret. Motståndarna Leksand ser det dock inte ljust ut och laget har tre raka förluster. Kan laget rycka upp sig i ett nästan slutsålt Gavlerinken?

  • Match: Brynäs – Leksand
  • Serie: SHL
  • Speltips: Brynäs
  • Odds: 1,95 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 12/2, 19.00

Brynäs kommer från en stark insats på bortaplan mot Skellefteå. En grinig och tuff tillställning där Gävle-laget lyckades ta ledningen fyra gånger under matchen. Men trots det orkade Skellefteå att komma igen och kvittera. Det hela slutade med att Skellefteå vann med 5-4 efter straffar.

Poängen betydde att Brynäs nu tagit poäng i  två matcher på raken. Med ett poäng i det mötet och samtidigt som Leksand kammade noll, har Brynäs nu bara ett poäng upp till Leksand på säker mark. Brynäs har spelat ihop femtiotre poäng efter fyrtiofem omgångar och ligger på en elfte plats i tabellen.

I Gavlerinken har Brynäs spelat bra den här säsongen. Det har blivit fyrtiotre inspelade poäng på tjugotvå hemmamatcher och det gör laget till seriens sjätte bästa hemmalag. 
Brynäs vann sin senaste hemmamatch mot Frölunda med 4-2 och tog därmed sin tredje seger på lagets fem senaste hemmamatcher. Inte nog med det så har det blivit poäng i fyra av dom fem senaste matcherna.

Brynäs saknar Alexander Lindgren som blev skadad senast men återfår Lööke. Annars saknas långtidsskadade Jesper Ollas, Sebastian Enterfeldt och Jörgen Sundqvist.

brynas_200V.S leksand_200

Leksand åkte på ännu ett nederlag då laget föll på hemmaplan mot Färjestad med 4-1. En match som Färjestad hade bra koll på matchen och det behövdes en bjudning från värmlänningarna för att låta Leksand komma med i matchen. Men det hjälpte föga och när Färjestad återtog ledningen till 2-1 var det inget snack om saken längre.

Leksand förlorade därmed sin tredje raka match. Inte nog med det så har Leksand endast gjort ett mål i samtliga tre matcher. Försvarsspelet har inte alls sett bra ut och laget har släppt in tretton mål på dessa tre matcher.
Med en form som störtdyker neråt är Leksand nu på allvar inblandade i streckstriden. Laget har bara ett poäng mer än Brynäs och ligger på en tionde plats med femtiofyra poäng efter fyrtiofem omgångar.

Det gör ju inte saken bättre att Leksand har haft det fruktansvärt tungt på bortaplan den här säsongen. Endast sex segrar på tjugotvå bortamatcher och föga sjutton poäng. Det gör Leksand till seriens näst sämsta bortalag.
Leksand föll i sin senaste bortamatch mot HV71 med 3-1 och förlorade sin andra raka bortamatch. Förlusten innebar även lagets femte på sina sex senaste bortamatcher.

Fyra möten tidigare och fyra raka hemmasegrar.
Det började med en match i Gävle och där vann Brynäs med 4-1.
Match nummer två vanns av Leksand på hemmaplan med 3-2.
Match nummer tre vanns av Brynäs i Gävle med 6-4.
I det senaste mötet rånade Leksand Brynäs på poäng och vann med 3-2 på hemmaplan. Leksand avgjorde på en felaktig dömd utvisning med tjugosex sekunder kvar av matchen.
Sen Leksand tog steget upp till SHL har lagen mött varandra fyra gånger i Gavlerinken. Det har resulterat i tre segrar för Brynäs och en för Leksand.

Brynäs på rätt spår medan Leksand verkar tappa mer och mer.
Brynäs har verkligen börjat fått i ordning på grejorna och det har sett bättre ut i många matcher nu sedan Berglund kom till laget. Bortasvaga Brynäs tog en tung poäng mot Skellefteå senast och powerplay-spelet såg bra ut, två mål i den spelformen. Samt att lagets importer Scott, Sweatt och nyförvärvet T. Slovak såg ruggigt heta ut. (inblandade i samtliga fyra mål.)
Brynäs startade om med en positiv feeling och laget är ett starkt hemmalag. Sjätte bäst i serien och poäng i fyra hemmamatcher av dom fem senaste.
Medan Leksand går tungt. Förlust senast och den tredje i följd. Endast tre gjorda mål på lagets tre senaste matcher och hela tretton insläppta. Det blir ju inte bättre när bortaspelet är som det är och dalmasarna trivs bäst hemma i Tegera Arena. Laget har blott en seger på lagets sex senaste bortamatcher.
Lagens möten den här säsongen har samtliga resulterat i hemmasegrar och så blir även fallet ikväll. Ett laddat hemmalag som är på rejäl uppgång och det väntas storpublik i Gavlerinken, Med tre riktigt viktiga poäng kommer vi få se ett laddat hemmalag som vill ta med sitt spel från dom senaste matcherna och lämna över kvalplatsen till Leksand.
Mitt spel blir Brynäs som segrare till 1,95 hos Nordicbet.